CBS Het Spectrum wordt IKC De Kindertuin

Op zaterdag 24 juni organiseerde CBS Het Spectrum in Maassluis een drukbezochte en feestelijke Fancy Fair. De Fancy Fair was hét moment om de naam van het nieuw te bouwen integraal kindcentrum bekend te maken. Onder een regen van confetti liet wethouder Arnold Keyzer het doek met de naam IKC De Kindertuin ontrollen.

In IKC De Kindertuin krijgen natuur en techniek een bijzondere plek in het aanbod voor opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar. IKC De Kindertuin wordt dan ook ‘Een plek waar je groeien kunt‘. In het nieuwe gebouw zal – naast opvang en onderwijs – ook een grote sportzaal van de gemeente Maassluis worden gevestigd. De opbrengst van de Fancy Fair is bedoeld voor een nieuwe geluidsinstallatie voor IKC De Kindertuin. Als alles volgens plan verloopt, zal de bouw na de zomervakantie van start gaan en kan de geluidsinstallatie over een klein jaar in het nieuwe gebouw worden neergezet.

De onthulling van de nieuwe naam was het startsein voor de Fancy Fair. Er was een plantenmarkt, kinderen konden springen op het springkussen en voetballen in de pannakooi. Binnen waren er naast aardbeischnitten van de echte bakker nog vele mooie prijzen te winnen bij het Rad van Avontuur. De jongere kinderen konden met een spelletjeskaart diverse leuke spelen doen, terwijl de volwassenen langs de rommelmarkt konden lopen. De ouders van school hadden heerlijke taarten en andere lekkernijen gebakken die werden verkocht op het terras, waar ook iets te drinken gehaald kon worden.

Directeur Gisela van Gijn keek tevreden terug op een mooie dag. ‘Het was een gezellige drukte. Veel vrolijke, blije kinderen en ook volwassenen die het erg naar hun zin hadden. Enthousiaste vrijwilligers en collega’s hebben ervoor gezorgd dat deze dag geweldig verlopen is. Daar ben ik ze erg dankbaar voor.’

 

Share Button