IKC VanKampen breidt zorgteam uit met een therapiehond

16-12-2020

Op IKC VanKampen is er vanuit onze visie extra aandacht voor Natuur en Techniek. Naast het groenlabel op de HEDO en de natuurlessen bij Onderwijs hebben wij ook enkele dieren op ons IKC. De ervaringen met de inzet van deze (kleine) dieren heeft ons doen beseffen dat dieren een positief effect hebben op het gedrag én de ontwikkeling van onze kinderen. 

Op ons IKC zijn er 3 leerlingen die thuis gebruik maken van een hond in relatie tot hun speciale behoeften, wij weten inmiddels dat de inzet van deze honden van grote waarde zijn voor deze leerlingen. Hiermee is de wens ontstaan ons zorgteam uit te breiden met een eigen therapiehond. De therapiehond aanschaffen en begeleiden is een langdurig traject. Het traject is inmiddels begonnen met het opleiding van een therapiehondbegeleider. Voor meer informatie over deze opleiding kunnen we jullie verwijzen naar www.dogswork.nl. 

De hond zal binnen het hele IKC inzetbaar zijn voor pmer-s, leerkrachten, kinderen die dit een aanvulling vinden. Niet iedere hond is geschikt als therapiehond. Wij hebben er daarom voor gekozen om met een pup te gaan werken die speciaal als therapiehond is gefokt. Dit zal gebeuren in samenwerking met de Ponjoya kennel die al vele therapiehonden heeft voortgebracht. Voor meer info zie www.ponjoya.nl. 

Het proces van pup tot plaatsing wordt heel nauwkeurig gedaan. Als pups 7 weken oud zijn doorstaan ze een speciale puppytest. Hiermee wordt gekeken naar de karaktereigenschappen van de pup in relatie tot de wensen van ons IKC.  Zodra er een match is worden wij op de hoogte gesteld van de komst van onze pup. Wil je meer weten over dit traject of over de inzet van een therapiehond dan kan je contact op nemen met d.clausing@ikcvankampen.nl.

Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de Klantenservice en de afdelingen HRM, Financiën, Facilitair & Huisvesting, Kwaliteit & Pedagogiek en Communicatie & PR. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!