Opvang

Alles op één plek

Opvang

In vertrouwde handen

Zoek je opvang voor je kind? Dan is jouw kleintje in vertrouwde handen bij UN1EK! Je kunt bij ons terecht voor alle vormen van opvang. We bieden peuteropvang , hele dagopvang en buitenschoolse opvang  voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Tijdens de vakanties bieden we ook nog vakantieopvang. Nieuwsgierig naar onze opvanglocaties? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding of schrijf je in bij een van onze locaties. 

Met meer dan 50 jaar ervaring in professionele kinderopvang weten we hoe we je de best mogelijke opvang kunnen bieden. Onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers zorgen met liefde en aandacht voor je kind. Kinderen leren door te spelen. We stimuleren je kind daarom met ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten en begeleiden je kleintje zo in zijn of haar emotionele en sociale ontwikkeling. Kinderopvang bevordert ook de sociale ontwikkeling en zorgt voor gezonde zelfstandigheid. Je kind doet andere ervaringen op dan thuis en leert omgaan met andere kinderen.

Kosten kinderopvang

Opvangpakketten en tarieven

We bieden verschillende vormen van opvang aan met bijbehorende tarieven. Kies je voor 52 of 40 weken hele dagopvang, peuteropvang, voor- en naschoolse opvang, gastouderopvang of flexibele vakantieopvang? Het is allemaal mogelijk! In onze brochure ‘Opvangpakketten en tarieven 2024’ vind je het hele overzicht met bijbehorende tarieven.


Bekijk het opvangpakketten en -tarievenboek 2024 door op onderstaande afbeelding te klikken:
Bekijk hier het Opvangpakketten en -tarievenboek van 2023:


Weet je nog niet precies welke vorm van opvang het beste bij jou past? Onze medewerkers van de klantenservice informeren en adviseren je graag over het opvangpakket dat het beste bij jouw wensen en behoeften past.

Kostencalculator

Met de kostencalculator kun je eenvoudig berekenen wat hele dagopvang en peuteropvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar kost. Als je de kosten van buitenschoolse opvang wilt berekenen, kun je gebruik maken van de rekenhulp van de Belastingdienst.

De berekening gaat als volgt: aantal uur per dag x uurtarief x aantal dagen per week x aantal weken pakket : 12 maanden.

Kinderopvangtoeslag

Bij een éénoudergezin waarbij de ouder werkt of studeert en bij een tweeoudergezin waarbij beide ouders werken of studeren, heb je recht op kinderopvangtoeslag. In de brochure Opvangpakketten en tarieven staat een tabel met informatie over de kinderopvangtoeslag. Meer informatie over de kinderopvangtoeslag vind je op de website van de Belastingdienst. Hier kun je onder andere een proefberekening maken van je netto kinderopvangkosten en de kinderopvangtoeslag aanvragen en/of wijzigen.

Deze informatie is ook in het Engels, Pools, Russisch, Oekraïens en Arabisch te lezen, zie hiervoor deze pagina

Op tijd aanvragen
Vraag de kinderopvangtoeslag zo snel mogelijk aan, anders loop je misschien toeslag mis. Je bent op tijd als je de toeslag binnen 3 maanden nadat de kinderopvang van start is gegaan aanvraagt. Je kunt dit al doen op het moment dat je opvangcontract goedgekeurd is.

Voorbeeld
Je kind gaat vanaf 1 september naar de kinderopvang. Je moet dan uiterlijk 31 november kinderopvangtoeslag aanvragen. Vraag je het pas in februari van het volgende jaar aan? Dan krijg je toeslag vanaf 1 november en loop je de toeslag voor september en oktober mis. 

Bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag heb je het registratienummer van het kindcentrum in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) nodig. Het LRK registratienummer van ieder IKC vind je op je contract, op deze website bij locaties of op de website van de locatie zelf. Je kunt het ook opzoeken via de website van het Landelijk Register Kinderopvang.

Hulp bij aanvraag
Als je hulp nodig hebt bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag staan onze medewerkers bij de debiteurenadministratie voor je klaar. Wil je gebruik maken van deze service? Neem dan contact met de afdeling financiën via ons Bestuursbureau.

Direct overmaken
Je kunt ervoor kiezen om de kinderopvangtoeslag direct naar ons over te laten maken. Dit kan omdat we als ‘betrouwbare kinderopvangorganisatie’ een convenant hebben gesloten met de Belastingdienst. We verrekenen de kinderopvangtoeslag direct met kosten van de opvang en sturen je een maandelijkse ‘restfactuur’ met de kosten minus de kinderopvangtoeslag. Als je de kinderopvangtoeslag direct naar ons wilt laten overmaken, moet je hiervoor (opnieuw) toestemming geven aan de Belastingdienst. Dit kun je eenvoudig doen via de website van de Belastingdienst.Van nature leergierig en competent

Vanuit onze visie en vanuit ons pedagogisch beleid sporen we kinderen van 0 tot 13 jaar aan om zich te ontwikkelen. Ons uitgangspunt is dat ieder kind van nature leergierig en competent is en in zijn of haar eigen tempo een ontwikkeling doormaakt. Een groep is voor kinderen een belangrijke speel- en leeromgeving waarin zij vele vaardigheden ontdekken en eigen maken.

Lees hier alles over ons pedagogisch beleid

Veel gestelde vragen


Heb je vragen over de opvang of over verschillende opvangvormen? Bekijk dan eens de veel gestelde vragen over de opvang.

Veel gestelde vragen

De hele dag onder de pannen

Hele dagopvang

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar bieden we verschillende opvangpakketten aan voor ontwikkelingsgerichte hele dagopvang. Je kunt hierbij kiezen voor opvang voor 52 of 40 weken per jaar, maar je kunt ook kiezen voor andere vormen van opvang. Als je wat langere werkdagen draait of latere lestijden hebt, kun je er ook voor kiezen om je kleintje op te geven voor verlengde dagopvang. In de hele dagopvang wordt er gewerkt met een VVE programma en onze medewerkers hebben de cursus babyontwikkeling gevolgd.
Lees meer

Tweede thuis voor jouw kleine

Peuteropvang

Spelen is leren! Als jouw kind bij UN1EK op de peuteropvang zit, geniet het van het beste van twee werelden: leren en plezier maken. Dat komt omdat wij op onze locaties werken met een erkend programma Voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Onze pedagogisch medewerkers volgen en begeleiden jouw peuter in zijn of haar ontwikkelingen en organiseren activiteiten die passen bij verschillende thema’s. Er is een herkenbaar dagritme, maar geen dag is hetzelfde.
Lees meer

Professionele opvang buiten schooltijd

Buitenschoolse Opvang

Is jouw kind tussen de 4 en 13 jaar en zoek je een leerzame en veilige plek voor buiten de schooltijden? Kies dan voor buitenschoolse opvang bij UN1EK! We bieden verschillende vormen van buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 4 tot 13 jaar. De aanpak en activiteiten bij de BSO zijn afgestemd op de profiel en visie van het IKC.
Lees meer

Ook tijdens de vakanties

Vakantieopvang

Tijdens de schoolvakanties organiseren onze kindercentra sportieve, actieve, culturele en creatieve activiteiten en uitstapjes voor alle kinderen van 4 tot 13 jaar. Ook als er tijdens de schoolweken geen gebruik maakt van onderwijs en/of buitenschoolse opvang bij UN1EK, zijn de kinderen in de schoolvakanties van harte welkom in onze locaties!
Lees meer

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de Klantenservice en de afdelingen HRM, Financiën, Facilitair & Huisvesting, Kwaliteit & Pedagogiek en Communicatie & PR. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!