Uitbreiding zorgteam CBS De Groene Hoek

07-04-2022

Maak kennis met Tommie! Tommie wordt opgeleid tot therapiehond op De Groene Hoek. Steeds vaker zien we hulp- en therapiehonden terug in onze maatschappij en nu ook in het onderwijs. Een hond zorgt voor een prettige sfeer en kent een onvoorwaardelijke liefde voor de mens. Tommie kan later als hij groot is, worden ingezet als vertrouwenspersoon, emotieregulator, steun en toeverlaat tijdens presentaties of als leesmaatje.
 
Tommie is een Australian Labradoodle, een kruising met een labrador en een poedel. Dit ras is hypoallergeen en heeft een fijn karakter. De Australisan Labradoodles zijn intelligent, houden van mensen en andere dieren, ze zijn vriendelijk, loyaal, energiek, trouw en vooral dol op kinderen. Tommie is nu 15 weken oud en is net als een kleuter begonnen met wennen en wat doet hij het goed! Wennen doet hij in groep 5, want daar staat zijn baasje voor de klas: juf Karolijn. Tommie moest wennen aan de geluiden en geuren in een klaslokaal. En andersom moesten de kinderen aan hem wennen; en ze vinden het fantastisch. 

Voordat Tommie in de klas kwam, hebben de kinderen geleerd hoe ze het beste met hem om kunnen gaan. Zo weten de kinderen heel goed hoe en waar hij het liefst wordt geaaid en wanneer hij in zijn bench de rust zoekt, zij hem met rust laten. In de pauzes mogen de kinderen hem helpen uitlaten en mogen ze hem koekjes geven in ruil voor het commando ‘zit’, ‘poot’ of ‘touch' (dan raakt hij met zijn neus je hand aan). Zo kunnen zowel de kinderen als Tommie op een rustige manier met elkaar vertrouwd raken.  

Als Tommie in de klas is, heerst er een bepaalde rust in de klas. Soms als het wat te druk of te luid wordt, zeggen de kinderen tegen elkaar: “ssst Tommie is er” en dan daalt de rust weer neer. Wat er nu teruggegeven wordt door de kinderen als feedback is bijvoorbeeld: “Tommie geeft me een fijn gevoel” of “hij laat me beter concentreren”. Iemand anders noemt; “hij maakt het leuker op school”. Er wordt ook gezegd: “als ik verdrietig ben, word ik blij van hem”.  

Tommie is sinds februari aan het wennen en het is al een groot succes. Dat belooft een hoop goeds voor de toekomst! Tommie en zijn ontwikkeling tot therapiehond kun je volgen op zijn Instagram account: @tommiedetherapiehond.

Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de Klantenservice en de afdelingen HRM, Financiën, Facilitair & Huisvesting, Kwaliteit & Pedagogiek en Communicatie & PR. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!