Kinderen in gesprek met de wethouder

18-04-2024

Woensdag 24 april gaat wethouder Lianne van Kalken in gesprek met leerlingen uit groep 7 van IKC VanKampen. Deze kinderen hebben zich de afgelopen weken aan de hand van Pak@ Democratie verdiept in democratie, hoe het bestuur van de gemeente werkt en hoe besluiten worden genomen.
Wethouder Van Kalken heeft de leerlingen gevraagd om mee te denken over een aantal uitdagingen waar de gemeente voor staat en om haar te adviseren over oplossingen. Daarover gaan de kinderen woensdag met de wethouder in gesprek. 

Dit gesprek vindt plaats op woensdag 24 april om 13.15 uur, bij IKC VanKampen, Willem Pijperstraat 1 in Vlaardingen. Wij nodigen iedereen van harte uit om hierbij aanwezig te zijn!

Wethouder van Kalken vindt het belangrijk dat kinderen kunnen meedenken en meedoen in de stad. Daarvoor moeten zij kunnen ontdekken en ervaren hoe zij als actieve Vlaardingers zélf een steentje bij kunnen dragen, want samen kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich fijn voelen in de stad. Om kinderen die kennis en ervaring mee te geven, biedt de gemeente sinds dit schooljaar Pak@ Democratie aan, aan alle basisscholen in Vlaardingen. 

Alle kinderen denken mee
Pak@ Democratie is een educatief programma dat kinderen de beginselen van democratie leert, ze actief betrekt en uitdaagt bij het ontdekken van hun rol in de samenleving en hen goed geïnformeerd laat meedenken met de gemeente. Het programma biedt kinderen en leerkrachten in één koffer al het lesmateriaal dat nodig is om aan de slag te gaan met democratie en burgerschap. Het materiaal wijst de weg; aan de hand van verschillende spelvormen worden de onderwerpen democratie en burgerschap van A tot Z tot leven gebracht. Door deze opzet is de leerstof geschikt en aantrekkelijk voor kinderen van alle niveaus. En dat is belangrijk, want iedereen moet kunnen meedenken en meedoen. 

Met Pak@ Democratie doen kinderen veel kennis op én worden ze uitgedaagd om zich te 
ontwikkelen tot sociale en betrokken burgers die nu en in de toekomst hun eigen plek weten te vinden in de maatschappij. De lesmethode is ontwikkeld door de Kleine Ambassade.

Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de Klantenservice en de afdelingen HRM, Financiën, Facilitair & Huisvesting, Kwaliteit & Pedagogiek en Communicatie & PR. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!