Groeien en ontwikkelen

op UN1EKe wijze  

De leer- en ontwikkelvragen van kinderen worden steeds complexer. Willen onze leerkrachten en pedagogisch medewerkers daar een adequaat antwoord op bieden, dan vergt dat meer inzet, kennis, expertise en vaardigheden dan één professional kan bieden. We hebben professionals nodig die generiek zijn opgeleid, maar die ook over specialistische vakkennis en expertise beschikken. Om dat te bereiken biedt UN1EK al haar medewerkers een infrastructuur voor talent- en competentieontwikkeling.

Die ontwikkeling begint al bij een intensieve samenwerking en uitwisseling van relevante kennis en expertise binnen onze IKC’s. Maar dit doen we ook met aanvullende opleidingen via het principe van de brede leerroute. Zo voorzien wij al onze professionals van de juiste kwaliteiten die zij nodig hebben om kinderen van 1 tot 13 jaar zo goed mogelijk te begeleiden in hun ontwikkeling. Wil jij werken in onze vernieuwende organisatie?


Horizontaal en verticaal doorgroeien

Groeien en ontwikkelen kan op meerdere manieren. In grote lijnen onderscheiden we bij UN1EK twee richtingen; horizontaal en verticaal. Ben je bijvoorbeeld leerkracht en geniet je van je vak, maar wil je wat meer uitdaging, dan bieden we ‘horizontale doorgroei’. Horizontaal betekent namelijk een verdieping en verbreding van je functie. Een leerkracht kan via horizontale doorgroei de kennis vergaren om beleidsmatige taken uit te voeren. Naast je werk als leerkracht krijg je dan ook organisatorische verantwoordelijkheden en kun je doorgroeien naar een hogere schaal.

Bij verticaal doorgroeien ga je echt voor een ontwikkeling waarin je naar een andere functie evolueert. Zo kun je bij UN1EK bijvoorbeeld als junior manager binnenkomen en via allerlei scholing en trainingen uiteindelijk doorgroeien naar manager of directie. Maar een pedagogisch medewerker of onderwijsassistent kan zich ook verticaal ontwikkelen; eerst tot leerkrachtondersteuner en uiteindelijk tot leerkracht die zelfstandig voor de klas staat.


Professionele basishouding

Willen we alle kinderen in onze IKC’s de basis bieden die zij verdienen, dan vergt dat in elk geval een professionele basishouding bij onze medewerkers. Wat bedoelen wij daarmee? Het wil zeggen dat je open staat om je permanent te blijven ontwikkelen en te ontplooien. Een typische UN1EKmedewerker is ondernemend, flexibel, interactief, nieuwsgierig, oplossingsgericht en gericht op samenwerking. De mogelijkheden om je te ontwikkelen zijn legio, maar je hoeft zeker niet alle rollen te kunnen vervullen. Onze medewerkers zorgen dat zij zichzelf in ieder geval een of meerdere
nieuwe expertises of functies aanleren. Dát is UN1EK!

Gastouderschap, heb jij daar wel eens over nagedacht?

Als gastouder vang je in je eigen huis kinderen op tussen de 0 en 12 jaar (gastkinderen), op dagen en tijdstippen die jou uitkomen; een ideale combinatie van werk en gezin. In een huiselijke sfeer geef je de gastkinderen de zorg en aandacht die zij nodig hebben in een vertrouwde en veilige omgeving. Met het ondernemen van diverse activiteiten werk je aan de ontwikkeling (van sociale en persoonlijke competenties) en draag je normen en waarden over. Ouders die kiezen voor een gastouder vinden het fijn om hun kind naar een vast iemand te brengen (vertrouwd gezicht) die met alle aandacht en zorg het kind kan opvangen op de momenten dat zij werken of studeren. De groepen zijn klein (max 6 kinderen per dag). Daarnaast is gastouderopvang niet gebonden aan vaste openings- en sluitingstijden. Hierdoor is het niet alleen persoonlijker maar ook een stuk flexibeler.

Heb je interesse?
Lees er alles over op de website van het UN1EK gastouderbureau Groot in Klein.

Contact

Neem contact met ons op!


Heb je een vraag? Kijk dan bij veelgestelde vragen. Misschien vind je daar jouw antwoord wel.
Heb je een andere vraag  of wil je iets specifiek weten over een van de vacatures?
Gebruik onze chatfunctie of stuur een email naar onze afdeling personeelszaken, wij helpen je graag verder!