Kosten kinderopvang

Flexibele en ontwikkelingsgerichte opvang

UN1EK biedt ontwikkelingsgerichte en flexibele opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. U kunt kiezen uit 52, 49 of 40 weken* hele dagopvang, opvang op wisselende dagen, gratis ruilen** of extra opvang, verlengde opvang vanaf 07:00 uur inclusief ontbijt, verkorte naschoolse opvang op woensdagmiddag, 12, 9 of 6 weken of flexibele vakantieopvang? Het is allemaal mogelijk! De medewerkers van de klantenservice van UN1EK informeren en adviseren u graag over het opvangpakket dat het beste bij uw wensen en behoeften past.

* is mogelijk bij IKC De Ark, IKC Prins Willem Alexander in Vlaardingen en IKC Ichthus in Maassluis

** is mogelijk binnen 10 werkdagen, mits de groepsbezetting het toelaat. Sluitingsdagen van het kindcentrum mogen gedurende het kalenderjaar geruild worden.

De opvangpakketten en uurtarieven voor 2017 van UN1EK zijn vermeld in de tarievenbrochure


*Voor BSO Kethel in Schiedam gelden in 2017 andere tarieven, opvangpakketten en plaatsingsvoorwaarden.

Kinderopvangtoeslag

Indien u als ouder(s) (beiden) werkt of studeert heeft u recht op kinderopvangtoeslag via de overheid (zie tabel kinderopvangtoeslag 2017). Op de website www.toeslagen.nl vindt u meer informatie en kunt u een proefberekening van uw netto kinderopvangkosten maken en kinderopvangtoeslag aanvragen en/of wijzigen.

Let op: u moet binnen een maand nadat de kinderopvang van start is gegaan kinderopvangtoeslag aanvragen. Als u langer wacht, loopt u kinderopvangtoeslag mis. Ga voor meer informatie naar www.toeslagen.nl. Bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag heeft u het registratienummer van het kindercentrum in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen nodig. Het LRKP registratienummer van ieder kindercentrum vindt u via de website http://www.landelijkkinderopvangregister.nl.

UN1EK is een Hulp- en Informatiepunt (HIP) voor de Belastingdienst. Dit houdt in dat onze medewerkers van de debiteurenadministratie u kunnen helpen bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Als u van deze service gebruik wilt maken, kunt u telefonisch contact opnemen via het UN1EK servicebureau.

Kinderopvangtoeslag direct overmaken

U kunt ervoor kiezen om de kinderopvangtoeslag direct op onze rekening te laten overmaken. Hiervoor hebben wij als ‘betrouwbare kinderopvangorganisatie’ met de Belastingdienst een convenant gesloten. De kinderopvangtoeslag verrekenen wij direct; u ontvangt een maandelijkse restfactuur voor de kinderopvangkosten. Indien u de kinderopvangtoeslag direct op onze rekening wilt laten storten, moet u hiervoor (opnieuw) toestemming geven aan de Belastingdienst. Dat kunt u eenvoudig doen via www.toeslagen.nl. In deze instructie leest u hoe dat moet.