In gesprek met…

In een serie interviews geven we een kijkje in de aansturing, de organisatie en de ontwikkeling van de IKC’s van UN1EK.

Eric Boerhout en Claudia Doesburg, college van bestuur van UN1EK kijken terug op drie jaar IKC ontwikkeling binnen UN1EK en zetten een stip op de horizon. (augustus 2017)

 

 

 

Misja van Herp, directeur IKC VanKampen, vertelt over de visie op leren en ontwikkelen en de vernieuwing van onderwijs en opvang binnen IKC VanKampen. Ontdek en onderzoek! (september 2017)

 

Susanne Snoeij, directeur IKC Het Spectrum vertelt over een IKC met drie locaties, een geïntegreerd team en één herkenbare werkwijze. Samen voor gezond! (september 2017)

 

 

 

Berry Hakkeling, directeur IKC De Ark vertelt over een IKC voor kinderen met verschillende achtergronden en behoeftes en de toekomstdroom om volledig te gaan voor een inclusief aanbod van passend onderwijs en opvang. Omdat leren een Kunst is! (oktober 2017)

 

Peter van der Windt, directeur Kindcentrum PrinsWillem Alexander vertelt over de organisatie van opvang en onderwijs in een groot integraal kindcentrum. “Onze wijk heeft inwoners met diverse nationaliteiten en sociale achtergronden. Ouders hebben het gevoel dat hun kind hier de meeste kansen krijgt.” Alleen ga je sneller, samen kom je verder!  (oktober 2017)

 

Anneke van den Beukel, directeur IKC Het Balkon, vertelt over de ontwikkeling van het IKC in een jonge wijk in Maassluis. “Onze heldere visie op de ontwikkeling van kinderen, de waardevolle input die we krijgen van ouders en de passie voor werken in een IKC van onze medewerkers zijn de sleutels tot ons succes.” De wereld naar binnen en wij naar buiten! (november 2017)

 

Arnout-Jan van der Meer, directeur IKC KethelArnout-Jan van der Meer, directeur IKC Kethel vertelt over een zorgvuldige en snelle IKC ontwikkeling. “Onze uitgangspunten passen bij onze medewerkers: we willen zaken eerst doen voordat we ze kunnen uitdragen. Natuur en bewegen staan samen voor een gezonde levensstijl en voor een ontdekkende leerstijl; dat willen we kinderen meegeven. Voor ouders is duidelijk dat aan ons DNA niks veranderd is; zij zien dat IKC Kethel nog steeds een veilige, vertrouwde plek voor hun kinderen is.” Natuurlijk in beweging! (december 2017)