Word JIJ mijn collega? Interview Petra Ouwens

‘Zichtbaar plezier hebben!’

Petra Ouwens
Pedagogisch medewerker IKC De Ark
Coördinator promoteam UN1EK

“Werken met kinderen geeft mij enorm veel plezier. Ook mijn werk voor het promo-team. De samenwerking binnen en vanuit UN1EK geeft mij de kans mijn plezier uit te stralen.”

Ervaring & betrokkenheid

Petra draait al 29 jaar mee in de opvang en is zichtbaar betrokken en verbonden bij UN1EK. Ze heeft altijd al met kinderen willen werken. Bij het aanmelden van haar zoon bij de opvang, bleek er een vacature te zijn. Dit maakte dat Petra een opleiding ging volgen en ze vervolgens bij de hele dagopvang aan de slag is gegaan.

Leergierig en enthousiast

Vanwege haar nieuwsgierige aard wilde ze destijds de organisatie beter leren kennen. Ze stapte toen in de OR en leerde op een andere wijze een bijdrage te leveren voor ouders en kinderen. Intussen maakt ze deel uit van de Centrale UN1EK Raad (CUR). Haar UN1EK-hart klopt ook voor haar werkzaamheden voor het promoteam. Als coördinator is Petra een drijvende kracht achter tal van activiteiten, waar kinderen en hun ouders een leuke tijd met elkaar kunnen beleven en kennis kunnen maken met UN1EK.

Kinderen en plezier

Petra vindt het fijn ouders een goed gevoel en vertrouwen te kunnen geven dat ze hun kind veilig bij UN1EK kunnen brengen. Ze wil kinderen naast plezier wel iets bij brengen. “Ik wil ze een ervaring meegeven, hoe ze met bepaalde sitautie om moeten gaan: zegt Petra. Ze doet dit door in gesprek te gaan met de kinderen. Hierdoor nemen ze haar in vertrouwen. Dat stukje aandacht zorgt ervoor dat alle kinderen gezien worden. Dit vindt Petra erg belangrijk. De variëteit die UN1EK haar biedt, zorgt voor de energie in het werk met de kinderen. Petra stelt “kinderen verdienen het om het leuk en plezierig te hebben”.

Wil jij óók werken in ons UN1EKe team? Kijk dan op werkenbijun1ek.nl

Share Button