Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
49298cd8-c938-4cb2-b792-e85b677e2982.png Nieuwsbrief
164c0264-fa40-4f50-8e44-230ed00cde54.png

Geniet van een hele fijne zomer!

De zomer is aangebroken en vanaf 10 juli sluiten onze onderwijslocaties voor de vakantie. Een tijd waarin we weer even kunnen opladen, genieten en hopelijk veel buiten en bij elkaar kunnen zijn.

De kinderopvanglocaties blijven in deze periode geopend en onze collega's daar zijn de afgelopen tijd bezig geweest om de leukste zomervakantieprogramma's samen te stellen. Zo bezorgen we de kinderen een onvergetelijke zomer!

Kijkend naar volgend schooljaar kan ik melden dat we wederom grote stappen maken en een mooie vooruitgang zien. In september van dit jaar presenteren we aan al onze collega's ons nieuwe beleidsplan. Een plan waar we de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt en waar we onze pijlers en visie beschrijven. Na de presentatie zal ons plan ook voor u als ouder/verzorger inzichtelijk zijn. 

Ook lanceren we kort na de zomervakantie onze UN1EK Academie. De UN1EK Academie wordt dé plek waar onze collega's zich continu kunnen blijven ontwikkelen in hun carrière. Blijven leren en blijven groeien zijn belangrijke zaken die we onze medewerkers graag willen aanbieden.

Natuurlijk is er ook altijd tijd voor ontspanning en organiseren we, een tikje informeler, weer een personeelsfeest in september. Een mooi moment om samen met collega's te genieten van de muziek, gezelligheid, foodtrucks en van elkaar!

Ik wens iedereen een prachtige zomer toe, geniet ervan! 


- Niek Barendregt, voorzitter College van Bestuur UN1EK Onderwijs en Opvang
164c0264-fa40-4f50-8e44-230ed00cde54.png

In deze nieuwsbrief

 • We nemen afscheid van een baken van kennis!
 • Kom meepraten, meedenken en meebeslissen!
 • Zomervakantieprogramma's
 • Bereikbaarheid Klantenservice in de zomervakantie
 • Heeft u opvang nodig na de zomervakantie?
 • Waarom ontvang ik een factuur voor reguliere BSO tijdens de vakantie?
 • Heeft u een contract aangeboden gekregen?
 • Ondertussen bij de IKC's
 • Is het gastouderschap iets voor jou?
 • Zomerterras en Kinderterras

We nemen afscheid van een baken van kennis!

Caroline Kester, leesspecialist voor kinderen in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis, zal eind dit jaar met pensioen gaan. Wij kunnen u nu alvast melden; dat heeft ze dik verdiend. Toch zal Caroline met enige moeite afscheid nemen van haar werk, van haar collega’s en van de kinderen. Ze blikt terug op een prachtige loopbaan, dit kunt u hier lezen.
164c0264-fa40-4f50-8e44-230ed00cde54.png

Vanuit de CUR


Kom meepraten, meedenken en meebeslissen!

De CUR heeft afscheid moeten nemen van Natascha Rombout (ouder onderwijs), Albert Pronk (ouder onderwijs) en Caroline van 't Veer (medewerker onderwijs). Reden hiervoor lag in het einde van de zittingstermijn, een kind dat naar het voortgezet onderwijs gaat en een pensionering. Wij danken hen voor hun enorme inzet en enthousiaste bijdrage aan de medezeggenschap binnen UN1EK!

Deze bijdrage is omgezet in onderstaande video, want hun vertrek betekent ruimte voor nieuwe ouders en medewerkers in de CUR. Sluit je aan bij een groep enthousiaste medewerkers en ouders, die zich samen inzetten voor de kwaliteit van opvang en onderwijs binnen UN1EK!

Voor nog meer informatie over wat het inhoudt om de CUR te versterken en te reageren ga je naar de website en stuur je een e-mail naar de ambtelijk secretaris Cynthia Roos-Kempers via cur@un1ek.nl.

164c0264-fa40-4f50-8e44-230ed00cde54.png

Van onze afdeling PR & Communicatie


Zomervakantieprogramma's

In de zomervakantie gaan we bij UN1EK weer superleuke vakantieprogramma's organiseren! Bekijk ze allemaal hier op onze website.
164c0264-fa40-4f50-8e44-230ed00cde54.png

Van onze afdeling Klantenservice


Bereikbaarheid Klantenservice in zomervakantie

U kunt bij de Klantenservice van UN1EK terecht voor vragen over de plaatsing van uw kind in de opvang, wachtlijsten, opvangpakketten, kosten van kinderopvang, kinderopvangtoeslag en de inhoud van facturen.

Ook in de zomervakantie zijn zij bereikbaar. Zie onderstaand schema voor de telefoonnummers van de planners.

Daarnaast kunt u hen ook altijd via de mail bereiken op plaatsing@un1ek.nl

Heeft u opvang nodig na de zomervakantie?

Heeft u opvang nodig na de zomervakantie, dan kunt u dit aanvragen via het Ouderportaal wanneer u al een account heeft. Heeft u nog geen account, dan kunt u een aanvraag doen via deze link.

Houd er wel rekening mee dat wij op dit moment op (bijna) alle locaties een wachtlijst hebben voor alle opvang. Op dit moment zijn wij afhankelijk van opzeggingen van contracten van kinderen. Bij een opzegging zullen wij een kind plaatsen op inschrijfdatum van de aanvraag.

Waarom ontvang ik een factuur voor reguliere BSO tijdens de vakantie?

U ontvangt ook tijdens de vakantie een factuur voor reguliere BSO. Dit komt omdat wij de totale kosten voor de opvang altijd verdelen over het hele jaar. Dit betekent dat iedere maand hetzelfde bedrag wordt afgeschreven en deze afschrijvingen dus ook doorlopen in de vakanties. 

Heeft u een contract aangeboden gekregen?

Heeft u onlangs een contract voor opvang aangeboden gekregen, wilt u deze dan vóór de zomervakantie goedkeuren? Zo kunnen onze medewerkers op de locaties een intakegesprek met u inplannen. Wilt u geen gebruik maken van het aangeboden contract, wilt u het aangeboden contract dan s.v.p. annuleren met de reden van annulering. 

Het goedkeuren of annuleren van het contract kunt u doen door de volgende stappen te doorlopen:
 1. Ga naar de login pagina van het Ouderportaal.
 2. Ga naar Contracten
 3. Klik aangeboden contract aan
 4. Klik op groene button rechtsboven
 5. Klik op goedkeuren of op annuleren
164c0264-fa40-4f50-8e44-230ed00cde54.png

Ondertussen bij de IKC's


Bewegend leren op IKC Het Spectrum

Op IKC het Spectrum wordt veel gedaan met bewegend leren. Het motto is 'Samen voor Gezond' en daar sluit bewegend leren perfect op aan. Het beweeglokaal wordt door de leerkrachten veel gebruikt om lesdoelen (ook) bewegend te behalen.

Duidelijk een pluspunt voor de kinderen, het is leerzaam en leuk! De meerwaarde van bewegend leren is dat kinderen allemaal actief betrokken zijn. Ze zijn enthousiast, gemotiveerd en staan 'aan'. Dan gaat leren natuurlijk een stuk beter.

Ook in groep 3 doen ze veel met bewegend leren. Tijdens het speelleercircuit gaan de kinderen regelmatig het beweeglokaal in. De kinderen springen woorden op de beweegmat met letters. Het ene kind leest een woordje en de ander springt de letters op de mat. 

Of de kinderen plaatsen getallen op de goede plek op een getallenlijn op de grond in het beweeglokaal. Ze leggen de kaartjes neer van 1 tot en met 100 en plaatsen daarna de getallen tussen de juiste tientallen. 

Ook buiten komt bewegend leren terug. Met springoefeningen leren kinderen tientallen en eenheden te herkennen. Door het springen wordt het meteen gevisualiseerd en tastbaar. 

De kinderen geven elkaar met een getalkaartje opdrachten om een getal in tientallen en eenheden te springen. 

Ook de andere groepen zijn hier veel mee bezig en groep 8 leerlingen maken ook wel eens een beweegcircuit voor de kleuterklassen. Samen voor Gezond! 

Te gast in het stadhuis van Maassluis

Een deel van leerjaar 7 van IKC Het Balkon is onlangs te gast geweest in het stadhuis van Maassluis. De activiteit werd aangeboden door ProDemos. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

Deze organisatie bood ons de les Democracity aan. Als echte raadsleden hebben de kinderen een programma geschreven, met een naam en slogan voor hun partij. De woordvoerders presenteerden de plannen aan de andere partijen. Er was veel aandacht voor natuur, buitenspelen en duurzaamheid. Vervolgens mochten de kinderen gebouwen kiezen voor op de plattegrond van onze fictieve stad. De eerste gebouwen mochten geplaatst worden. Daarna moest er over gestemd worden. We mochten elkaar vragen stellen via de microfoons. Niet alle plannen hebben het gehaald. Helaas! Het was een hele leuke middag. De kinderen deden het heel erg goed en hadden de plannen, namen en slogans heel snel bedacht. Na afloop mochten de kinderen aan de raadsleden en wethouder nog vragen stellen. 

Een leerzame dag!

Verkeersactie bij IKC VanKampen

Op 7 juni is er op de Willem Pijperstraat bij IKC VanKampen een grote verkeersactie gehouden. Het doel was om de veiligheid rondom school te verbeteren. Dit is gedaan in samenwerking met de gemeente en handhaving. Ook kwam de wethouder de kinderen van de kinderraad nog wat vertellen over de verkeerssituatie. Hij is ook tijdens de actie nog gebleven. Het was een geslaagde actie! 

Ook kregen de kinderen een flyer mee over de parkeergelegenheid rondom school. We hopen op een fijne medewerking van ouders. 

Het was een ontzettend leerzame dag waar we allemaal veel van opgestoken hebben! 

Opening IKC Het Anker

Op vrijdag 30 juni was er reden voor een feestje; CBS Het Anker wordt IKC Het Anker! 
Peuterspeelzaal Het Klavertje, BSO Kruidenpad en CBS Het Anker vormen straks samen één geheel onder de naam IKC Het Anker.

Tijdens deze feestelijke dag kregen de kinderen verschillende leerzame, actieve, sportieve en creatieve workshops. Ook was er ruimte voor een toespraak van de directeur, een bezoek van de wethouder Jacky Silos en waren ouders en externe genodigden van harte welkom op deze feestelijke dag!

Welkom Bram!

Stagiair Bram van CBS De Groene Hoek heeft zijn sportdiploma gehaald! Vanaf de zomer komt hij ons team versterken en daar zijn we hartstikke blij mee. 

Veel succes Bram!

Tim wint Groot Dictee der Nederlandse Taal

Dit jaar deed IKC Prins Willem Alexander, net als voorgaande jaren, mee aan het Groot Dictee der Nederlandse taal. Dit werd georganiseerd door het Revius Lyceum Maassluis.  Vanuit IKC Prins Willem Alexander deden Navien, Menduh en Tim uit groep 7 mee.

Het dictee ging over het sprookje ‘Joris en de draak’ en bevatte mooie, maar lange zinnen met moeilijke woorden. Wat dacht je van: 'De democratische koning moest de wens van de duivelse draak inwilligen en had daarom een loterij bedacht waarbij de namen van alle meisjes in een grabbelton werden gedeponeerd’.

Het dictee was opgedeeld in twee delen, met tussendoor een korte pauze. Nadat de jury de dictees had nagekeken, werd onze Tim tot kampioen uitgeroepen! Voor hem wel een verrassing, want hij had het niet verwacht. Voor ons een iets mindere verrassing, omdat Tim vorig jaar het Vlaardings Dictee al had gewonnen. Onder toeziend oog van zijn familie en juf Joke nam Tim de felicitaties in ontvangst. Tim denkt zelf dat zijn talent voor spelling van zijn moeder komt, die hier ook erg goed in is. 

Zijn tip voor meedoen aan een dictee is; probeer het woord in te beelden hoe het eruit ziet en schrijf het dan op!

IKC-dag op IKC De Ark

Op vrijdag 16 juni verzamelde het team van IKC De Ark zich bij het kindcentrum om alvast in het volgende jaar te duiken, terwijl de kinderen konden genieten van een extra vrije en een zonnige dag. We zijn aan de slag gegaan met het voorbereiden van de focusthema’s die op de planning staan, hebben we ons verdiept in ons zorgaanbod en is er een inspirerende workshop gevolgd. Voor de teamleden was dit alvast een goede opwarmer en het enthousiasme is aangewakkerd. Afsluitend vond het teamuitje plaats bij Mooie Boules, een geslaagde dag. Op naar een goede afsluiting, mooie zomer en een fijne start!

 

Het afscheid van Anneke bij IKC Het Balkon!

Wat een geweldige dag was dit! Op woensdag 28 juni "vierden” wij het afscheid van Anneke van den Beukel als directeur van IKC Het Balkon.

Voordat school begon, hebben de collega's samen met de kinderraad van IKC Het Balkon de gymzaal en het plein mooi kunnen versieren. Vanaf 09:15 uur begon het hele programma wat de collega's en de kinderen voor Anneke in elkaar hadden gezet. De kinderen van de peuteropvang en de kinderen van alle klassen van het IKC hadden hun eigen optreden, van liedjes zingen, tot gedichten en optredens. De kinderen hadden heel erg hun best gedaan en Anneke en haar man genoten zichtbaar van ieder optreden. 

Om 18:00 uur begon het afscheidsfeest van de collega's voor Anneke. We hadden haar hele gezin uitgenodigd en jawel, als verrassing, in haar eigen tuin. We hebben heerlijk gegeten met elkaar en de film van de lipdub, die wij met het hele team hebben gemaakt, gekeken. De zoon van Anneke, die een eigen eventbureau heeft, had de activiteiten georganiseerd. We konden boogschieten, bubblesoccer en discgolf spelen. We hebben een hoop lol met elkaar gehad en zullen deze avond niet snel vergeten!  
 
Wij wensen Anneke veel werkplezier met haar nieuwe functie bij de UN1EK Academie.  
Namens het hele IKC: Bedankt voor de mooie 10 jaar waarin jij achterop ons schip zicht had op de koers die je met ons wilde bevaren. We gaan je inzichten, vooruitkijkende blik en je enthousiasme enorm missen. 

Bedankt Anneke!

164c0264-fa40-4f50-8e44-230ed00cde54.png

Gastouderbureau Groot in Klein


Is het gastouderschap iets voor jou?

Als gastouder speel je een belangrijke rol in het leven van kinderen. Pedagogisch zelfstandig werk met de vrijheid om zelf je werkdag vorm te geven. Je vormt samen met de ouders een opvoed-team rondom de kinderen. Deze intensieve band met kinderen en ouders maakt werken als gastouder bijzonder. 

Durf jij die stap te nemen? Dan wil je al snel nooit meer anders!
Kijk voor meer informatie op de website van Groot in Klein.
164c0264-fa40-4f50-8e44-230ed00cde54.png

Onze partners


Zomerterras en Kinderterras

YES, we mogen weer! Op dinsdag 15 en woensdag 16 augustus is het UN1EK-team aanwezig op het Kinderterras in het Oranjepark in Vlaardingen (tussen 12:00 en 16:00 uur). Twee dagen vol fun, sport, spel, ontdekken en ontwerpen.

Dit jaar kleuren we de zomer! We gaan aan de slag met het maken van happy stones, ons nagellak-station staat klaar en uiteraard kun je bij de UN1Eke kapsters mooie gekleurde vlechtjes in je haar laten zetten. Daarnaast komen we in beweging en zijn er leuke sport en spel activiteiten waar we met zonnig weer ook met water aan de slag gaan. En natuurlijk organiseert onze UN1EK-team nog tal van andere kinderactiviteiten! 

Toegang tot het evenement en deelname aan de activiteiten voor kinderen is volledig gratis, iedereen is van harte welkom.

Ook is het UN1EK-team elke zondag op het Zomerterras aanwezig voor de kinderen (tussen 12:00 en 17:00 uur). We gaan er een kleurrijke zomer van maken, kom gezellig langs!
49298cd8-c938-4cb2-b792-e85b677e2982.png 345a5f4c-7c68-44cc-aa22-77748d3eaef1.png
afmelden | gegevens aanpassen
A: Emmastraat 45, 3134 CG Vlaardingen | Postbus 3014, 3130 CA Vlaardingen
T: 010-435 56 11 | E: info@un1ek.nl | W: www.un1ek.nl


Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.