Opening schoolbibliotheek IKC De Ark

Op vrijdag 12 januari werd de Bieb op School in IKC De Ark op feestelijke wijze geopend door wethouder Arnout Hoekstra namens de gemeente Vlaardingen. De Biebband zorgde voor een vrolijke muzikale omlijsting, bijgestaan door de luidkeels meezingende kinderen. Aan de opening waren ook een verhalenwedstrijd voor de leerlingen van De Ark verbonden. De drie winnaars ontvingen van de wethouder een mooie prijs in de vorm van een… boekenbon! 

Wethouder Arnout Hoekstra en twee kinderen uit groep 8 lieten oranje slierten uit confetti kanonnen spuiten. Daarmee was de ‘Bieb op School’ officieel geopend! Na afloop was er voor ouders en kinderen een boekenbeurs waar voor een kleinigheidje gebruikte kinderboeken konden worden aangeschaft.

Leeskilometers

Een voordeel van de Bieb op School is dat er niet meer heen en weer gelopen hoeft te worden naar de gemeentebibliotheek. Belangrijker is nog dat de kinderen zo veel vaker boeken kunnen ruilen en veel ‘leeskilometers’ kunnen maken. Deze leeskilometers zijn enorm belangrijk voor de ontwikkeling van taal en woordenschat. Omdat lezen een Kunst is!

Share Button