Talenten op De Groene Hoek!

20-02-2021

CBS De Groene Hoek is gestart net eenTalentenprogramma! Na de eerste lockdown merkten we dat de achterstand vooral was ontstaan op het sociaal-emotionele vlak. En tijdens het thuiswerken waren onderdelen als studievaardigheden, leren plannen etc. ook onvoldoende aan bod gekomen. We wilden hier, in eerste instantie voor groep 7 en 8, iets mee doen. We kwamen op het programma ‘Talentdenken’ van Luk Dewulf. Dit is een wetenschappelijke methode gericht op sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen (incl. Leren leren), gebaseerd op de positive behavior stroming. 

Uitgangspunt hierbij is het ‘talent denken’.  Niet de vraag ‘wat kan je al?’ maar ‘waar krijg jij nou energie van?’ staat centraal. 

Door je talenten in beeld te hebben, kun je jezelf en anderen beter begrijpen. Je weet waar je valkuilen liggen en je leert hoe je beter kunt omgaan met een bepaalde emotie of handeling. Het programma kent 39 talenten en middels een vragenlijst (of een uitgebreidere online versie) komt jouw unieke top 8 naar voren.

Ook hebben de kinderen van groep 7 en 8 geleerd hoe je je talenten in de klas kunt inzetten. Welk talent heb je nodig voor deze opdracht? En wie (met welk talent) heb je nodig om samen te werken voor het maken van deze opdracht? Dit levert mooie resultaten op! Het vervolgprogramma, Leren leren, is een mooie aanvulling en waardevol voor de doorgroei naar het voortgezet onderwijs. 

Inmiddels heeft ook het hele team van De Groene Hoek de talenten van zichzelf en elkaar in beeld. In de personeelskamer hangt ieders Top 8 op een rij. We leren de talenten van elkaar op een positieve en effectieve manier te gebruiken. Dit begint met een persoonlijk doel en dit wordt later uitgebreid met doelen voor het team, de klas, de school en zo verder. Het levert meer werkplezier en energie op. Het doel voor komend jaar is om alle kinderen kennis te laten maken met het Talentenprogramma.

Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de klantenservice en de afdelingen P&O, financiën, facilities, kwaliteit en communicatie. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!