Start KiVa bij IKC Ichthus

16-12-2020

Passend bij het logo ‘Als een vis in het water’ is IKC Ichthus na de zomervakantie gestart met KiVa. Het programma KiVa komt uit Finland en betekent in het Fins 'fijn' of 'leuk'. 
KiVa is een wetenschappelijk onderbouwd, preventief, IKC breed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten. Aan de hand van 10 thema's die gedurende het schooljaar worden doorlopen in alle groepen, wordt gewerkt aan de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. 

De medewerkers van het IKC hebben tijdens 2 studiedagen handvatten gekregen om met KiVa aan de slag te gaan. Waar is het team enthousiast over: 
- de inspirerende en activerende werkvormen 
- de betrokkenheid van de kinderen 
- gericht op dat wat de groep nodig heeft 

Samen werken we er met dit nieuwe programma aan dat de kinderen zich op ons IKC als een vis in het water voelen. 

De KiVa-aanpak werkt: 
- Het Nederlands Jeugdinstituut heeft KiVa als beste anti-pestprogramma beoordeeld! 
- KiVa verhoogt het welzijn, de motivatie en de schoolprestaties van álle kinderen.

Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de klantenservice en de afdelingen P&O, financiën, facilities, kwaliteit en communicatie. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!