Skills voor de klas!

14-10-2021

Zoals je weet kunnen we in het onderwijs de komende jaren wel wat extra mensen gebruiken. Het is daarom belangrijk dat we laten zien hoe mooi en waardevol beroep we hebben. Hoe eerder, hoe beter. Daarom willen we middelbare scholieren graag inspireren, zodat ze vroegtijdig kunnen ontdekken of het beroep bij hen past. De vijf besturen (Siko, SIC, Primo, UN1EK en Wijzer) hebben een landelijke subsidie ingezet om een campagne hiervoor te laten maken. Deze campagne is bedoeld voor het voortgezet onderwijs en richt zich op leerlingen van havo 3 tot vwo 6.

Skills voor de klas
Bureau Sprekend heeft voor ons de campagne: ‘Skills voor de klas’ bedacht. Op zes voortgezet scholen in Maassluis, Schiedam en Vlaardingen komt er in november en december een hele bijzondere bus langs. Middelbare scholieren denken in een ‘normale’ bus te stappen, maar ze komen in het klaslokaal van Meester Bart terecht . Hij is er alleen zelf niet, want hij is genomineerd voor World Best Teacher. Hij is hard op zoek naar een goede vervanger.

Escape this classroom
In teams van zes worden scholieren uitgedaagd om te ontsnappen uit zijn lokaal, maar dit kan alleen als ze over de ‘juiste’ skills beschikken en de opdrachten samen oplossen. Alle opdrachten zijn gekoppeld aan skills die je nodig hebt als leraar. Denk o.a. aan rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen, maar ook sociale vaardigheden als samenwerken en luisteren komen aan bod. Het is dé uitdaging om binnen 15 minuten uit het lokaal te ontsnappen en vol trots te zeggen: “Ik heb skills voor de klas!”. Na afloop kunnen scholieren in de ‘Skills voor de klas aftertalk‘ nog even napraten met studenten van de pabo en al hun vragen stellen.

Blijf op de hoogte
Wij kijken uit naar de lancering van de campagne (half november). De campagne is te volgen op Instagram: @skillsvoordeklas en we gebruiken de hashtag: #skillsvoordeklas.
Bij de lancering willen we natuurlijk een zo groot mogelijk bereik creëren. Zou je ons willen helpen en alvast de Instagram pagina: @skillsvoordeklas willen volgen?

Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de klantenservice en de afdelingen P&O, financiën, facilities, kwaliteit en communicatie. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!