Regels na vakantie in het buitenland

23-09-2020

Het basisonderwijs op onze locaties gaat maandag 31 augustus a.s. weer van start. Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad! Misschien bent u naar het buitenland geweest. Wanneer krijgt u het advies om in thuisquarantaine te gaan en wat zijn de gevolgen voor uw kinderen op school of de opvang?


Wat zijn de regels voor ouders en leerlingen na een vakantie in het buitenland?

U en uw kind(eren) kunnen net als iedereen in Nederland na een verblijf in het buitenland het dringende advies krijgen 10 dagen in thuisquarantaine te gaan bij terugkomst. Als dit advies geldt voor terugkomst uit een land, dan staat dit in het reisadvies van dat land van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ).

Let op: Als je je laat testen bij terugkomst in Nederland betekent dit niet dat je bij een negatieve uitslag uit de quarantaine kan/mag. Dit komt omdat je binnen die 10 dagen dan tóch nog symptomen kan krijgen en besmet kan blijken te zijn.

Geldt het dringende advies voor thuisquarantaine voor u na een vakantie in het buitenland? Dan mag u niet op school of op het schoolplein komen. Op basis van haar zorgplicht voor de veiligheid op school mag een school personen wegsturen die dit advies niet in acht nemen.

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar mogen wel naar school, de kinderopvang, buitenschoolse opvang en meedoen met sportactiviteiten. Zij blijven thuis bij gezondheidsklachten.

Is quarantaine na een vakantie een geldige verzuimreden?

De school hoeft geen verzuimmelding te doen voor kinderen die, vanwege het dringende thuisquarantaine advies, direct na de zomervakantie niet naar school kunnen. Het belang van de volksgezondheid is hierbij doorslaggevend. De school hoeft ook geen verzuimmelding te doen voor kinderen die (met of zonder hun ouders) naar een land reizen waarbij bij thuiskomst dringend geadviseerd wordt in quarantaine te gaan. Scholen worden opgeroepen om zoveel als mogelijk met ouders en kinderen te overleggen over de  mogelijkheden om kinderen in thuisquarantaine afstandsonderwijs te geven.

 

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijs

Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de klantenservice en de afdelingen P&O, financiën, facilities, kwaliteit en communicatie. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!