Regeling noodopvang beperkter dan bij lockdown in het voorjaar

15-12-2020

De noodopvang die wij kunnen bieden is alleen beschikbaar voor kinderen waarvan beide ouders een cruciaal beroep uitoefenen. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen en alleen gebruik te maken van de noodopvang als het echt niet anders geregeld kan worden.

Voor kinderen die bij UN1EK in de opvang zitten en die een contract hebben met UN1EK geldt dat zij noodopvang kunnen krijgen voor de reguliere dagen en het aantal uren dat in het contract is afgesproken. Dit is dus anders dan de situatie in het voorjaar. (bron: website Rijksoverheid). 

Ook is er ditmaal geen 24-uursopvang.

De noodopvang geldt wel voor dezelfde groepen als tijdens de eerste lockdown:
  • kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep - alle ouders hebben hierover een brief ontvangen. 
  • kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is - deze ouders worden benaderd door de locaties zelf.

De gastouderopvang van Groot in Klein blijft open. Er geldt wel het dringende verzoek aan ouders om alleen gebruik te maken van de opvang als zij een cruciaal beroep uitoefenen of als hun kinderen in een kwetsbare positie zitten.

Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de klantenservice en de afdelingen P&O, financiën, facilities, kwaliteit en communicatie. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!