Frontberichten: leerlingen Jurriaan & Maurits en moeder Nicolien

06-05-2020Hoi, wij zijn Jurriaan en Maurits!

We missen school ontzettend, maar gelukkig houden we veel contact met de juffen via WhatsApp en Hangouts. We zien onze klasgenoten bijna niet meer, maar soms mogen we heel even naar de speeltuin om ze toch te kunnen zien.

We vinden het fijn dat we onze ouders nu veel meer zien, maar het kan ook best saai worden om een hele dag met ze samen te zijn. Gelukkig helpen ze ons goed met ons schoolwerk! We houden de dagindeling van UN1EK aan en dit vinden we heel fijn. Onze ouders geven ons veel aandacht en we kunnen vragen stellen als we er niet uitkomen. Dit zouden we veel liever doen met onze klasgenootjes, maar dat gaat helaas niet. Ook missen we de juffen heel erg.

We kunnen niet wachten om weer naar opa en oma, hockey en natuurlijk school te gaan!

 

 

 

Hoi allemaal, ik ben Nicolien, moeder van Jurriaan en Maurits.

We zijn met z’n vijven thuis, dus toen we allemaal vanuit huis online gingen werken, was het wel even zoeken naar wat middelen. Gelukkig met de aanschaf van een computer en opa lief aankijken voor een extra laptop om te lenen, waren we allemaal voorzien. De oudste zit op de middelbare school en volgt online lessen. Ik probeer met de kinderen regelmatig te praten over het coronavirus. Soms is het lastig voor ze om alles te begrijpen, maar uiteindelijk begrijpen ze de aanpassingen in deze tijd.

Mijn werk als fysiotherapeut ligt nu grotendeels stil. Hierdoor heb ik nu gelukkig alle tijd voor de kinderen. Het schema wat UN1EK heeft gegeven voor een dagindeling werkt voor de jongens heel goed. Zij werken nu ook grotendeels online. Dat werkt prima. Ik help meestal in de ochtend met opstarten. We kijken welke berichten er zijn vanuit klasbord en de e-mail komt voor Jurriaan die in groep 4 zit. Maurits die in groep 7 zit, regelt dat meestal zelf.

We doen soms een alternatieve gymles thuis of buiten. De jongens hebben een hut getimmerd in de tuin, ze hebben gekanood, we hebben limonade-pong gespeeld en we hebben bingo gespeeld via Zoom met 5 gezinnen: superleuk! De kinderen mogen één dag in het weekend helemaal zelf invullen (dan beloof ik niet te zeggen: aankleden, opruimen, weg van de beeldschermen haha). Dat resulteert meestal in een pyjama dag luieren.

Ik was vooral erg blij dat IKC Kethel snel wist te schakelen en met adviezen en opdrachten kwam. In mijn omgeving zag ik vrienden met kinderen op andere scholen veel langer tobben. Afgelopen week kwam er een natuurfilmpje gemaakt door de juf, wat echt heel leuk was. Even iets anders dan spelling en rekenen. Daarnaast zijn de challenges van de gymdocent ontzettend leuk.

Deel deze pagina:

Agenda

Wat is er allemaal te doen

Bekijk alle agenda items

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de klantenservice en de afdelingen P&O, financiën, facilities, kwaliteit en communicatie. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!