Brief over langere sluiting - 1 april 2020

02-04-2020


 


Beste ouders/verzorgers, 


Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft het kabinet gisteravond bekend gemaakt. Dit wil zeggen dat al onze locaties gesloten blijven en de noodopvang blijft doorlopen tot en met 28 april. 


Dat is vooral heel belangrijk voor de gezondheid van iedereen, maar niet ideaal voor de kinderen. Want wat betekent dit voor hen? Hoe blijven zij aansluiten en hoe gaat het nu verder? Of straks als ze overgaan naar de volgende groep?  


Op allerlei hele inspirerende manieren krijgt het lesgeven op afstand en het in gesprek blijven met elkaar al steeds meer vorm. De noodopvang voor de kinderen van ouders met cruciale beroepen is in heel korte tijd goed georganiseerd. Maar hoe langer dit duurt, hoe meer verschillen er kunnen ontstaan. Dat is misschien niet altijd te vermijden. Het ene kind kan nu eenmaal makkelijker thuis zich vermaken of leren dan het andere. Maar het blijft moeilijk, zeker als je als ouder of verzorger nu zelf hard moet werken, je misschien niet alle middelen of ruimte hebt voor thuisleren of je kind zich moeilijk kan concentreren of lastig laat motiveren. Hij of zij is misschien bang, mist de structuur, de vriendjes en de leerkracht of leidster (en andersom!). 


Het is een hele lastige situatie en niemand kan ons precies vertellen wat de gevolgen zullen zijn. Wij doen er in ieder geval met elkaar alles aan om zo goed mogelijk overal op in te spelen. Oplossingen te bedenken voor de problemen die er zijn en oog te hebben voor elkaar. Want ondanks alles zien wij ook mooie dingen gebeuren, fantastische initiatieven van onze kinderen, ouders en medewerkers. En daar houden we ons in deze onzekere tijd aan vast! 


Ondertussen is er ook voor u de taak om uw kind(eren) te begeleiden en les te geven, want wij en zij kunnen niet zonder uw hulp. Maar dat valt niet altijd mee. Om u hierbij te helpen is er een website voor ouders opgezet. Hier vindt u volop informatie en praktische tips. 


Heeft u vragen of zorgen, neemt u dan contact op met de directeur of manager van uw locatie. Wij zullen u de komende periode blijven informeren. Kijk ook op de website van UN1EK voor het laatste nieuws. 


Wij wensen u veel gezondheid en wijsheid toe. Samen staan we sterk tegen Corona! Rien Wiegeraad & Eric Boerhout
Bestuurders UN1EK Onderwijs en Opvang


 


Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de klantenservice en de afdelingen P&O, financiën, facilities, kwaliteit en communicatie. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!