Terugbetaling verschil uurtarief opvang tijdens sluiting

08-07-2020

Heeft u tijdens de sluiting van onze locaties van 16 maart tot 8 juni 2020 uw kind(eren) niet naar de opvang kunnen brengen, terwijl u hier wel voor betaald heeft? Dan krijgt u via de overheid uw bijdrage terug tot een maximum uurtarief. Heeft u bij ons een pakket waarbij u meer betaalt dan dit bedrag, dan krijgt u dit verschil vanuit UN1EK terugbetaald.

Wat moet ik doen?
U hoeft niets te doen. U ontvangt een creditfactuur via het ouderportaal en deze zal vanzelf op het bij ons bekende bankrekeningnummer aan u worden uitgekeerd. Dit zal in de zomerperiode plaatsvinden (medio juli/augustus).

Hoeveel krijg ik terug?
U ontvangt het verschil tussen de uurtariefvergoeding van de belastingdienst en het uurtarief van UN1EK. Dit is dus afhankelijk van het pakket dat u heeft afgenomen.

Heeft u bijvoorbeeld het BSO 40 weken pakket, dan is het uurtarief van UN1EK € 7,40  –  de vergoeding van de belastingdienst € 7,02 = verschil per uur € 0,38. Het overzicht van onze pakketten en onze uurtarieven kunt u terugvinden in onze brochure Opvangpakketten en Tarieven 2020.

Let op! Is dit uurtarief gelijk of minder, dan ontvangt u dus geen terugbetaling van UN1EK.

Heeft u de vergoeding vanuit het SVB ontvangen, maar klopt het bedrag naar uw gevoel niet?
Controleer dan altijd eerst of u de juiste uren heeft doorgegeven aan de belastingdienst in uw aanvraag voor de kinderopvangtoeslag. Kijk op de website van SVB voor meer informatie over o.a. wat de vergoeding eigen bijdrage kinderopvang precies is, hoe u de vergoeding kunt krijgen en hoeveel u krijgt. U vindt er ook voorbeelden van berekeningen. Bent u het niet eens met het bedrag dat aan u is uitgekeerd, dan adviseren wij u om contact op te nemen met het SVB of om een bezwaarschrift bij hen in te dienen.

Vragen & Antwoorden

Ik heb de verkeerde opvang uren doorgegeven aan de belastingdienst wat nu ? Geef direct het juiste aantal uren door middels een wijziging bij de belastingdienst (let op!dit kan met terugwerkende kracht tot 3 maanden,niet verder terug) via de website van de belastingdienst. Stuur een bezwaarschrift via de website van het SVB.    

Klopt het dat ik alleen een deel van mijn eigen bijdragen terug krijg over de afgenomen kinderopvang tijdens COVID-19? Ja dat klopt, voor de exacte percentage berekeningen verwijzen u naar de website van het SVB.    

Ik laat mijn kinderopvangtoeslag bij Un1ek storten, krijg ik dan via Un1ek mijn deel vanuit het SVB op mijn bankrekening? Ja, wij zullen dit ook medio juli/augustus 2020 aan u doorstorten op het bij ons bekende bankrekeningnummer.    

Ik heb geen recht op kinderopvangtoeslag, maar heb wel een eigen bijdrage betaald, krijg ik deze terug? Ja, ook voor peuteropvang plaatsen en zorgplaatsen krijgt uw eigen bijdrage teruggestort op uw bankrekening.


Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de klantenservice en de afdelingen P&O, financiën, facilities, kwaliteit en communicatie. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!