Mijn kind heeft een snotneus en nu? - UPDATE 17 juni

15-06-2020

UPDATE 17 JUNI
Kinderen onder de zes jaar hoeven niet langer thuis te blijven als ze verkouden zijn. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de richtlijnen voor kinderdagverblijven en scholen aangepast! 

Kinderen van 0- tot 4 jaar die naar de kinderopvang komen en kinderen van 4-6 jaar in groep 1 en 2 met snottebellen mogen naar de locatie komen zolang ze GEEN KOORTS hebben. Bovendien moeten ze thuisblijven als ze in contact zijn geweest met een persoon die is besmet met COVID-19 of een volwassen gezinslid klachten heeft die horen bij COVID-19. 

Het is belangrijk dat deze kinderen met neusverkoudheid getest worden op COVID-19 als zij een contact zijn van een patiënt met COVID-19 of deel uitmaken van een uitbraakonderzoek. Uiteraard kunnen zij ook getest worden op indicatie van de behandelend arts of op verzoek van de ouders/verzorgers.

Wij zullen als UN1EK, volgens de richtlijnen, bij de situatie van 3 of meer kinderen in een groep met verdenking van COVID-19 dit direct melden aan de GGD.

Zijn kinderen met snotneuzen nu wel of niet welkom op de locaties van UN1EK? De enige richtlijnen die wij op onze locaties hierin (kunnen) volgen zijn die van het RIVM en die hebben we voor u op een rijtje gezet, zodat het voor iedereen zo duidelijk mogelijk is:

Als de klachten van uw kind als herkenbaar onveranderd passen bij een reeds bestaande aandoening (zoals hooikoorts of astma) mag het naar school of de opvang komen.

Bij verandering van het klachtenpatroon of bij het ontstaan van nieuwe klachten naast het bekende klachtenpatroon, houdt u uw kind thuis tot deze nieuwe klachten voorbij zijn of het bekende klachtenpatroon is teruggekeerd.

Heeft uw kind nieuw ontstane neusverkoudheidsklachten of is er een verandering van het klachtenpatroon, dan kunt uw kind op uw verzoek laten testen. Het is dan met name belangrijk om uw kind te testen als het een contact is van een bewezen COVID-19-patiënt of als u zelf, als ouders, klachten heeft die kunnen passen bij COVID-19.

Als er in de groep op de locatie 3 of meer kinderen klachten hebben die passen bij COVID-19 wordt geadviseerd om uw kind te testen.

Indien de test negatief is en uw kind alleen neusverkouden is of een snotneus hebben en verder niet ziek is, mag het naar school of de opvang komen en hoeft het niet thuis te blijven.

Heeft u nog andere vragen over het coronavirus en de kinderopvang? 
Kijk dan op de pagina Veelgestelde vragen van ouders over coronavirus en kinderopvang van het RIVM.

Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de klantenservice en de afdelingen P&O, financiën, facilities, kwaliteit en communicatie. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!