Ben jij UN1EK?

En maak jij het verschil voor kinderen met verschillende ondersteuningsbehoeften?

LEERKRACHT BOVENBOUW SBO DE PARASOL

Direct sollicteren

Per 1 februari 2023

1 fte (parttime is mogelijk)

SBO De Parasol is per 1 februari op zoek naar een een enthousiaste leerkracht. Het betreft een fulltime functie in de bovenbouw (parttime behoort ook tot de mogelijkheden).

Wat verwachten wij van jou?

Werkzaamheden
Jij bent de spil in de klas en geeft dagelijks les aan een groep leerlingen in de bovenbouw(groep 7/8) die zich ontwikkelen in kleine stappen. Zij hebben behoefte aan een vaste structuur en leren het beste als de leerstof gekoppeld is aan een praktische situatie.
Het aanpassen in aanbod, leertijd en het bieden van ondersteuning vind jij vanzelfsprekend.
Jij hebt er plezier in om samen met de leerlingen zichtbaar te maken wat ze kunnen. Deze leuke klus geef je dagelijks vorm met een onderwijsassistent in de klas. De leerlingen zijn blij dat jij er bent! 
De leerlingen willen graag aan het werk en sluiten hun leerkracht in het hart als zij zich gezien/gehoord voelen. 
De leerlingen in deze groep zijn opvallend zorgzaam naar elkaar en anderen.  

De leerlingen van de Parasol hebben met hun specifieke onderwijsbehoeften meer aandacht en zorg nodig om tot ontwikkeling te komen. Het team probeert via de route van handelingsgericht werken (HGW) antwoord te vinden op de hulpvragen. Ons klimaat is vriendelijk en veilig door duidelijk en voorspelbaar te handelen. Vanuit gezamenlijk gezag betrekken wij de opvoeders bij het onderwijs om de leerdoelen te behalen. Zowel leerlingen als ouders leren weer de regie te krijgen over hun eigen leven en ontwikkelen vertrouwen in zichzelf en hun omgeving. 
Je komt te werken in een kleine groep van maximaal 15 leerlingen. 

Voor welke leerlingen is SBO de Parasol geschikt?  
De leerlingen van SBO de Parasol hebben leer- en of gedragsproblemen of een intelligentieprofiel dat lager dan gemiddeld ligt.   
Al onze leerlingen hebben hierbij meer zorg en aandacht nodig, om de gewenste groei te kunnen laten zien. Ieder kind heeft een specifieke hulpvraag die de Parasol vertaalt in onderwijsbehoeften. Het team probeert op deze hulpvraag antwoorden te vinden via de route handelingsgericht werken (HGW). De Parasol biedt de leerlingen hierbij de ruimte om in eigen tempo en op eigen niveau tot optimale ontwikkeling te komen.   
Ons klimaat is vriendelijk en veilig door duidelijk en voorspelbaar te handelen. Vanuit gezamenlijk gezag betrekken wij alle opvoeders bij ons onderwijs. De betrokkenheid vanuit het systeem is erg belangrijk voor het behalen van leerdoelen. Zowel leerlingen als ouders leren weer regie te krijgen over hun eigen leven en krijgen meer vertrouwen in zichzelf en hun omgeving.  

Jouw profiel

  • Je hebt affiniteit en/of ervaring met het speciaal onderwijs; 
  • Je hebt oog voor het sociaal emotioneel welbevinden van de leerling; 
  • Je bent bereid om te denken in onderwijsbehoeften en de puzzel met ons te leggen; 
  • Je hebt ervaring met EDI/DIM model; 
  • Je hebt een actieve en onderzoekende houding; 
  • Je bent een doorzetter en een teamplayer.

Wat bieden wij?

De leerlingen van de Parasol hebben met hun specifieke onderwijsbehoeften meer aandacht en zorg nodig om tot ontwikkeling te komen. Het team probeert via de route van handelingsgericht werken (HGW) antwoord te vinden op de hulpvragen. Ons klimaat is vriendelijk en veilig door duidelijk en voorspelbaar te handelen. Vanuit gezamenlijk gezag betrekken wij de opvoeders bij het onderwijs om de leerdoelen te behalen. Zowel leerlingen als ouders leren weer de regie te krijgen over hun eigen leven en ontwikkelen vertrouwen in zichzelf en hun omgeving.

Je komt terecht in een team dat de leerlingen en hun onderwijsbehoeften op de eerste plaats zet. Een team dat in raad en daad voor elkaar klaar staat en hier ook daadwerkelijk handen en voeten aangeeft gedurende de dag. 
Ook is er dagelijks een opstart moment met elkaar waar we bekijken of er knelpunten zijn in de dag. Deze vangen we gezamenlijk op.
We bieden je:

  • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao PO, schaal 11;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en bedrijfsfitness;
  • Goede begeleiding en ondersteuning vanuit het zorgteam (IB, schoolpsycholoog);
  • De bereidheid om jouw huidige contractafspraken over te nemen.

Deel deze pagina:

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Anja Kusters, directie, via directie@sbodeparasol.nl en/of  via telefoonnummer 010-3123692/ 06-82330950. 

Solliciteer direct via het sollicitatieformulier!
(Ook als je interesse hebt in een zij-instroom traject kun je reageren)!Sollicitatieformulier:

Upload je CV *:
Upload je motivatiebrief *:

Over de locatie

SBO De Parasol

Zoek je naar een geschikte school voor speciaal basisonderwijs? Met het onderwijs op SBO De Parasol bieden we jouw kind de kans om in zijn of haar eigen tempo en op individueel niveau tot een optimale ontwikkeling te komen. Orde en regelmaat zijn daarbij belangrijk; wij zorgen voor een rustige omgeving waarin alle kinderen zich veilig voelen. Plezier maken hoort ook bij SBO De Parasol en dat kan natuurlijk alleen als iedereen elkaar respecteert. We besteden daarom veel aandacht aan het voorkomen van pesten en discrimineren.

Meer

Vacatures

INTERN BEGELEIDER GROEP 3 T/M 8


Ben jij een ster in het begeleiden van leerkrachten zodat zij hun handelen perfect kunnen afstemmen op de behoeften en het niveau van hun leerlingen? Dan zijn wij op zoek naar jou. IKC Ambacht heeft behoefte aa...


Lees verder

FLEXMEDEWERKER KINDEROPVANG


Wil je graag werken als pedagogisch medewerker maar wil je geen vaste groep?Wil je ...


Lees verder

LEERKRACHT BOVENBOUW


Ben jij dynamisch, altijd vrolijk en sta je het liefst voor de klas in het basisonderwijs? Dan hebben wij de ideale functie voor jou! IKC Ambacht zoekt een bevlogen leerkracht voor de kinderen in de bovenbouw.W...


Lees verder

Gastouderschap, heb jij daar wel eens over nagedacht?

Als gastouder vang je in je eigen huis kinderen op tussen de 0 en 12 jaar (gastkinderen), op dagen en tijdstippen die jou uitkomen; een ideale combinatie van werk en gezin. In een huiselijke sfeer geef je de gastkinderen de zorg en aandacht die zij nodig hebben in een vertrouwde en veilige omgeving. Met het ondernemen van diverse activiteiten werk je aan de ontwikkeling (van sociale en persoonlijke competenties) en draag je normen en waarden over. Ouders die kiezen voor een gastouder vinden het fijn om hun kind naar een vast iemand te brengen (vertrouwd gezicht) die met alle aandacht en zorg het kind kan opvangen op de momenten dat zij werken of studeren. De groepen zijn klein (max 6 kinderen per dag). Daarnaast is gastouderopvang niet gebonden aan vaste openings- en sluitingstijden. Hierdoor is het niet alleen persoonlijker maar ook een stuk flexibeler.

Heb je interesse?
Lees er alles over op de website van het UN1EK gastouderbureau Groot in Klein.

Contact

Neem contact met ons op!


Heb je een vraag? Kijk dan bij veelgestelde vragen. Misschien vind je daar jouw antwoord wel.
Heb je een andere vraag of wil je iets specifiek weten over een van de vacatures?
Stuur dan een email naar onze afdeling Personeelszaken, wij helpen je graag verder!