IKC de Ark... omdat leren een kunst is!

16-12-2020

Omdat het leren van rekenen, taal en lezen juist zo'n kunst is, besteden we veel aandacht aan cultuuronderwijs op allerlei manieren. Zo leren onze leerlingen dat talenten voor verschillende vakken zijn te ontdekken en ontwikkelen. Hoe doen we dat op De Ark? 

Naast de lessen muziek en beeldende vorming volgen we ook het programma van de Vlaardingse Schatten van KADE40, met daarin bezoekjes aan de culturele instellingen, danslessen voor groep 1 en 2, dramalessen voor groep 3 t/m 6 en dit jaar voor het eerst mediakunstlessen in groep 7 en 8. We doen mee aan het Mediakunstfestival CodeKade met de groepen 7 en 8. De groepen 3 t/m 8 krijgen elke week naast één gymles ook één dansles die gegeven wordt door de docenten van Dansschool Schiedam/Vlaardingen. 

In november zijn we gestart met de Kunstblokken, dat twee keer per jaar terugkomt. De kinderen maken hierbij een keuze om vier weken lang een uur bezig te zijn met allerlei kunstzinnige en technische activiteiten: solderen, hout bewerken, drama, schilderen, aan de slag met textiel en nog veel meer. De kinderen kijken er altijd heel erg naar uit. De kunstblokken worden tijdens de laatste les afgesloten met een presentatie. Op deze manier laten de kinderen hun product of juist hun proces zien aan de andere kinderen. Waar het ene kind dit heel spannend vindt en hiermee leert omgaan, zien we het andere kind opbloeien tijdens het presenteren. 

Voor de subsidie inhaal- en ondersteuningsprogramma's hebben we bewust gekozen om naast 'corona-achterstanden' voor rekenen, lezen en taal ook aandacht te besteden aan de culturele vakken die zijn weggevallen. Dit heeft gezorgd voor een mooi aanbod van dans, drama en mediakunst verzorgd door KADE40.

Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de klantenservice en de afdelingen P&O, financiën, facilities, kwaliteit en communicatie. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!