Ben jij UN1EK?

Dan zijn we op zoek naar jou!

HOOFD KWALITEIT

Direct sollicteren

Per direct of zo snel als mogelijk

0,8 - 1 fte

Ben jij proactief, doortastend en ben je een gedreven kwaliteitsdenker? Dan zijn we op zoek naar jou!  Voor UN1EK zijn wij op zoek naar een:
HOOFD KWALITEIT (0,8- 1 fte)

UN1EK Onderwijs en Opvang staat voor kwalitatief sterk onderwijs en opvang in meer dan 20 locaties in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Ons doel is kinderen gelijke kansen te bieden en te zorgen voor een doorgaande ontwikkeling voor kinderen van 0-13 jaar. Goed onderwijs en goede opvang valt en staat met goede en betrokken medewerkers. Zij zorgen voor een veilige en uitdagende omgeving, waarin kinderen zichzelf mogen zijn, kunnen groeien en het best uit zichzelf kunnen halen. 
De kern van onze sturingsfilosofie is: Sturen door vertrouwen te geven en ruimte te bieden aan groei en ontwikkeling van ieder kind en medewerker, aan de ontwikkeling van elk UN1EK talent.

UN1EK kent een college van bestuur (éénhoofdig) met een Raad van Toezicht. Daarnaast een Dagelijks Bestuur (DB) gevormd door de bestuurder, twee clusterdirecteuren en een directeur bedrijfsvoering. Bij het UN1EK Bestuursbureau zijn de afdelingen HRM, Financiën & Inkoop, Kwaliteit, Huisvesting en facilitaire zaken, Planning & Plaatsing en Communicatie & PR ondergebracht. Voor verdere informatie over UN1EK: zie www.un1ek.nl 

Wat verwachten wij van jou?

Jouw profiel
Hoofd Kwaliteit valt rechtstreeks onder het College van Bestuur. Hij/zij werkt vanuit het bestuursbureau in Vlaardingen. Het Hoofd Kwaliteit is verantwoordelijk voor: 

1.       Integraal kwaliteitsbeleid:

 • het formuleren van beleidsvoornemens, het onderzoek doen naar en het                    voorbereiden van nieuw beleid;
 • het continu (door)ontwikkelen, borgen en toetsen van het organisatie brede                kwaliteitsbeleid;
 • het ondersteunen van implementatie van kwaliteitsbeleid;
 • het analyseren van opbrengsten vanuit het kwaliteitsbeleid;
 • het opstellen van rapportages over kwaliteitsbeleid;
2.       Advisering, ondersteuning en coördinatie:
 • procesondersteuning en procesbewaking voor (dagelijks) bestuur;
 • het verkennen van (strategische) standpunten bij de ontwikkelingen in onderwijs en kinderopvang;
 • de klankbord- en adviseursrol bij (strategisch) beleid voor het (dagelijks) bestuur;
 • het opzetten en coördineren van en rapporteren over projecten;
 • kennisoverdracht vanuit de kwaliteitsbeleidsdomeinen;
 • het aansturen van de interne auditteams;
 • voorzitten van het IB-netwerk;
Als Hoofd Kwaliteit stuur je de afdeling Kwaliteit & Pedagogiek aan en ben je eindverantwoordelijk voor de resultaten van de afdeling. De afdeling Kwaliteit & Pedagogiek bestaat uit 2-3 medewerkers. Daarnaast maak je deel uit van het Centraal Management Team van het Bestuursbureau. 

Het Hoofd Kwaliteit ontwikkelt en stuurt een continu verbeterproces aan door middel van kwaliteitsplanning, kwaliteitsbeheersing, kwaliteitsborging en kwaliteitsverbetering binnen het kwaliteitssysteem, zodat er wordt voldaan aan de kwaliteitseisen in onderwijs en kinderopvang. Je ondersteunt de locaties bij de voorbereiding, uitvoering en aanleveren van informatie ten behoeve van inspecties van zowel opvang en onderwijs.

Wij zoeken voor deze positie een enthousiaste, inspirerende, open persoonlijkheid met een intrinsieke motivatie om de opvang- en onderwijskwaliteit continu te verbeteren. Je kan met natuurlijke kracht de interne geledingen binnen UN1EK meenemen, in nut en noodzaak van kwaliteitsdenken en brengt mensen in beweging. 

Je schakelt makkelijk op alle niveaus en bent in staat om gevraagd en ongevraagd te adviseren over kwaliteitsverbetering. Met een integrale blik op kwaliteit zorg je ervoor dat alle PDCA-kwaliteitscycli op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast heb je goede analytische en communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) en uitgebreide kennis van de kinderopvang en het primair onderwijs.

Wij zoeken een collega met:
 • Minimaal WO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Kennis van en affiniteit met kwaliteitsmanagement en de ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit in de Kinderopvangsector  en Primair onderwijssector. Je hebt een scherp oog gericht op continu verbeteren.
 • Vaardigheden om goed te kunnen organiseren, structureren en de voortgang te bewaken.
 • Inzicht in het functioneren van een bestuur met opvang en onderwijs, in de communicatie- en besluitvormingslijnen en in beleids- en veranderingsprocessen.
 • Ervaring met het analyseren en vertalen van informatie en inzichten naar adviezen, beleidsplannen, projecten en rapportages. En het beoordelen van de daaruit voortvloeiende beleidsmatige en veranderkundige consequenties.
 • Kennis van en ervaring met systematische kwaliteitszorg op het gebied van opvang en onderwijs en van kwaliteitssystemen zoals tevredenheidsonderzoeken, interne en externe audits en visitaties.
 • Kennis van het toezichtkader kinderopvang en basisonderwijs.

Wat bieden wij?

Wij bieden

 • In eerste instantie een aanstelling voor één jaar met uitdrukkelijk de intentie voor een benoeming voor onbepaalde tijd.
 • Werktijdfactor van 0,8-1 fte, inschaling conform CAO PO in schaal 12 (max. bruto € 6.059,00 o.b.v. 40 uur per week). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • Een laptop en een mobiele telefoon in bruikleen.
 • Veel vrije tijd tijdens de schoolvakanties.
 • Goede UN1EK secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals fietsplan, voordelig sporten bij Bedrijfsfitness Nederland, eindejaarsuitkering van 8,33% en goede pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP. 
 • Een prettige en ambitieuze werkomgeving.
 • Thuiswerken volgens onze thuiswerkregeling.
 • Professionele en betrokken collega’s die hart voor opvang en onderwijs hebben en deskundig zijn op hun werkgebied.
 • Een mooie functie in een stimulerende omgeving, waar veel gebeurt.
 • Mogelijkheden tot scholing en persoonlijke ontwikkeling.

Deel deze pagina:

Voor meer informatie over de functie en de procedure kan je bellen met Caroline Vos, Hoofd HR, bereikbaar op telefoonnummer 06 – 2199 3507

Als deze vacature je aanspreekt, zien we graag jouw motivatiebrief en CV uiterlijk
1 oktober 2023 tegemoet via onderstaande sollicitatieknop!Sollicitatieformulier:

Upload je CV *:
Upload je motivatiebrief *:

Over de locatie

Bestuursbureau

Het Bestuursbureau is het dienstverlenend centrum van UN1EK en bevat de afdelingen Financiën, HRM, Facilitair & Huisvesting, Kwaliteit en Pedagogiek, Communicatie & PR, Planning & Plaatsing, ICT, Gastouderbureau Groot in Klein en ons Dagelijks Bestuur.

Je vindt ons Bestuursbureau in de Emmastraat in Vlaardingen.

Meer

Vacatures

INTERN BEGELEIDER GROEP 3 T/M 8


Ben jij een ster in het begeleiden van leerkrachten zodat zij hun handelen perfect kunnen afstemmen op de behoeften en het niveau van hun leerlingen? Dan zijn wij op zoek naar jou. IKC Ambacht heeft behoefte aa...


Lees verder

FLEXMEDEWERKER KINDEROPVANG


Wil je graag werken als pedagogisch medewerker maar wil je geen vaste groep?Wil je ...


Lees verder

LEERKRACHT BOVENBOUW


Ben jij dynamisch, altijd vrolijk en sta je het liefst voor de klas in het basisonderwijs? Dan hebben wij de ideale functie voor jou! IKC Ambacht zoekt een bevlogen leerkracht voor de kinderen in de bovenbouw.W...


Lees verder

Gastouderschap, heb jij daar wel eens over nagedacht?

Als gastouder vang je in je eigen huis kinderen op tussen de 0 en 12 jaar (gastkinderen), op dagen en tijdstippen die jou uitkomen; een ideale combinatie van werk en gezin. In een huiselijke sfeer geef je de gastkinderen de zorg en aandacht die zij nodig hebben in een vertrouwde en veilige omgeving. Met het ondernemen van diverse activiteiten werk je aan de ontwikkeling (van sociale en persoonlijke competenties) en draag je normen en waarden over. Ouders die kiezen voor een gastouder vinden het fijn om hun kind naar een vast iemand te brengen (vertrouwd gezicht) die met alle aandacht en zorg het kind kan opvangen op de momenten dat zij werken of studeren. De groepen zijn klein (max 6 kinderen per dag). Daarnaast is gastouderopvang niet gebonden aan vaste openings- en sluitingstijden. Hierdoor is het niet alleen persoonlijker maar ook een stuk flexibeler.

Heb je interesse?
Lees er alles over op de website van het UN1EK gastouderbureau Groot in Klein.

Contact

Neem contact met ons op!


Heb je een vraag? Kijk dan bij veelgestelde vragen. Misschien vind je daar jouw antwoord wel.
Heb je een andere vraag of wil je iets specifiek weten over een van de vacatures?
Stuur dan een email naar onze afdeling Personeelszaken, wij helpen je graag verder!