Heropening locaties kinderopvang

04-02-2021

Onze locaties voor hele dagopvang en peuteropvang zijn weer open. We volgen hierin alle richtlijnen, kaders, maatregelen en protocollen vanuit de overheid. Deze zijn er op gericht de situatie op de locaties zo veilig mogelijk te laten zijn voor de kinderen en medewerkers. Wij willen u graag zo goed mogelijk over informeren.

Gescheiden groepen
Sommige maatregelen zijn verplicht, andere zijn bedoeld als advies en bieden ruimte voor eigen invulling. Uitgangspunt is in ieder geval dat de groepen kinderen niet gemengd worden. Dit geldt zowel voor binnen als buiten.

Noodopvang Buitenschoolse Opvang
Onze locaties voor buitenschoolse opvang (BSO) blijven gesloten en bieden alleen noodopvang. Ook hier geldt dat de de verschillende groepen (of locaties/scholen) zo veel mogelijk gescheiden blijven en de onderlinge contacten beperkt zijn. 

Let op: is uw kind neusverkouden - het beleid is gewijzigd per 6/2 - lees hier verder

Wanneer mag uw kind naar de opvang?
Kinderen mogen met verkoudheidsklachten (loopneus, neusverkoudheid, niezen en/of keelpijn) of bekende hooikoortsklachten naar de kinderopvang, behalve:

  • als het kind andere klachten heeft die passen bij COVID-19 zoals: koorts (38 graden Celsius en hoger), benauwdheid, meer dan incidenteel hoesten, plotseling verlies van reuk en/of smaak.
  • als zij een huisgenoot zijn van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie.
  • als er iemand in het huishouden van het kind is die naast (milde) corona klachten ook koorts (38 graden en hoger) en/of benauwdheid heeft en er is nog geen negatieve testuitslag.
  • als een broer of zus in quarantaine moet omdat uit bron- en contactonderzoek is gebleken dat een kind in nauw contact (dat wil zeggen minimaal 15 minuten cumulatief (dus alle minuten bij elkaar opgeteld) in 24 uur binnen 1,5 meter afstand) is geweest, mag het kind wel gewoon naar de opvang. Voorwaarde is wel dat zij niet zijn blootgesteld aan de positief geteste persoon. Als de broer of zus vervolgens klachten van koorts of benauwdheid ontwikkelt of positief wordt getest, mag deze broer of zus niet meer naar de opvang.

Nieuwe aanvullende maatregelen
Een aantal aanvullende maatregelen die voor al onze locaties gelden, en voor u goed om te weten, zijn:
  • Bij elke medewerker wordt voordat hij of zij begint een gezondheidscheck gedaan. Deze check vindt u hier. Ook als u zelf een vraag met ‘ja’ hierop beantwoord, mag u uw kind niet naar de locatie brengen.
  • Elke locatie geeft de eigen haal- en brengtijden en looproutes aan en de invulling van de groepen.
  • Als een medewerker of kind naast verkoudheidsklachten gedurende de dag ook symptomen als hoesten, koorts en/of benauwdheid ontwikkelt, moet hij of zij direct naar huis en zich laten testen.
  • Bij eventuele besmettingen volgt de locatie de richtlijnen in samenspraak met het UN1EK Coronacrisisteam en de GGD en wordt u geïnformeerd. Belangrijk is om te noemen dat bij een besmetting de hele groep in quarantaine moet.


Sneltesten

Voor onze medewerkers is het mogelijk gebruik te maken van sneltesten. Deze worden door de GGD uitgevoerd. Kinderen worden NOOIT door ons getest. Dit is altijd op initiatief van de ouders/verzorgers.


Meer informatie vindt u op de pagina van de Rijksoverheid.

Op onze locaties volgen we de afstand-, hygiëne- en quarantaineregels regels strikt op. Graag vragen we u om ook de instructies van onze locaties goed op te volgen. Het valt allemaal niet mee, maar alleen zo kunnen we er met elkaar alles aan doen om de locaties open te houden voor de kinderen.

Deel deze pagina:

Contact

Neem contact met ons op!


Het UN1EK Bestuursbureau is gevestigd in Vlaardingen. Op onze locatie in de Emmastraat werken de collega’s van het bestuur, de klantenservice en de afdelingen P&O, financiën, facilities, kwaliteit en communicatie. Op de pagina Bestuursbureau vind je de snelste manier om met onze medewerkers van deze afdelingen contact op te nemen. Of vul het contactformulier in, dan reageren wij zo snel mogelijk!


Neem contact op!