Word JIJ mijn collega? Interview Stefan Roskam

De wereld ontdekken!

Stefan Roskam
Leerkracht groep 6/7
IKC Het Balkon

“Kinderen op speelse wijze meenemen in de actualiteit, stimuleert ze met een kritische blik over de wereld na te denken. UN1EK zorgt voor meedenken en laat je de wereld ontdekken”

De wereld ontdekken!

“Kinderen op speelse wijze meenemen in de actualiteit, stimuleert ze met een kritische blik over de wereld na te denken. UN1EK zorgt voor meedenken en laat je de wereld ontdekken.” Stefan begon zijn loopbaan bij UN1EK als stagiair bij IKC Het Spectrum en IKC de Bavinck en ging daarna aan het werk bij IKC De Bavinck en IKC Het Balkon. Hierna kon hij starten als leerkracht.

Ontdekkingsreis

Zijn opleiding aan de PABO volgde op de theaterhavo. Zijn acteertalent gebruikt hij nu onder andere om de kinderen mee te nemen ‘op reis’. Net als via zijn YouTube kanaal “Meester Stefan op reis“, laat hij ze kijken naar de dingen in de wereld. Stefan houdt ervan om algemene kennis te delen. “Wat ze ervan vinden is voor mij niet zozeer belangrijk, het gaat hem erom dat ze van jongs af aan nadenken over wat er in de wereld gebeurt.”

Verandering

In de lessen is Stefan actief betrokken. Er is sprake van een drive, elkaar stimuleren. Dit ziet hij ook terug in het team. Met elkaar geven ze op niveau les, groepdoorbroken. Deze visie op onderwijs is voornamelijk door het team bedacht. “Met een open mind houd je het leuk voor jezelf en de kinderen” volgens Stefan. “De uitstraling als team heeft zijn weerslag op de kinderen.” Er is veel bereidheid om mee te veranderen met de omgeving. Dat vindt Stefan ook terug binnen UN1EK.

Wil jij óók werken in ons UN1EKe team? Kijk dan op werkenbijun1ek.nl

Share Button