Word JIJ mijn collega? Interview Martine de Mos

De cirkel is rond!

Martine de Mos
Pedagogisch medewerker  
IKC Ichthus

“Vanuit een andere branche gaf UN1EK mij de kans om te werken en te leren. De kinderen geven mij zoveel energie, dat het mij inspireert om ook door te ontwikkelen.”

Martine is ontzettend enthousiast over de mogelijkheid die UN1EK haar bood om te gaan werken en tegelijk een opleiding te kunnen volgen. Ooit heeft Martine een opleiding sociaal pedagogisch werk gevolgd, maar tijdens een tussenjaar is zij in de supermarktbranche gaan werken en kreeg zij vervolgens haar gezin. Kinderen geven haar zoveel energie, dat er een moment kwam dat ze daarmee uiteindelijk toch verder wilde. Tijdens een zomervakantie kwam er een kantelpunt: Martine wilde graag werken en leren. Ze verdiepte zich in het BBL-traject en benaderde opvangorganisaties. Zij startte haar BBL-traject als één van de eersten bij UN1EK.

Leren en werken

Sinds februari 2019 maakt ze deel uit van het team van UN1EK. Hierbij doet ze ervaring op bij de peuterspeelzaal en de BSO en fungeert ze ook als pleinwacht in de lunchpauze. “De kans om te leren en de kennis in de praktijk te kunnen brengen, geeft mij zoveel energie” vertelt Martine. Vanaf dag 1 voelde het voor haar goed!

Welkom

De ontvangst op IKC Ichtus was spontaan en open, waardoor ze zich direct welkom voelde. Dit gevoel ervaart ze ook bij de ouders en kinderen. “Je voelt je als een vis in het water”. De praktijk sluit goed aan bij de opleiding. Voor Martine is met haar achtergrond, de huidige opleiding en deze werkplek de cirkel rond. Martine stelt dat ze zichzelf heeft teruggevonden: “Ik heb geen moment spijt gehad van deze stap”.

Wil jij óók werken in ons UN1EKe team? Kijk dan op werkenbijun1ek.nl

Share Button