Wat gebeurt er na 8 juni?

Op dinsdag 19 mei heeft premier Rutte tijdens de persconferentie een aantal besluiten aangekondigd die voor u en uw kind(eren) van belang zijn. Maar wel met de voorwaarde dat alles nog afhangt of het de komende weken vast komt te staan dat het ook echt veilig is. Daarom is het dus pas per 1 juni definitief.

Nog even alles op een rijtje:

  • Onderwijs en buitenschoolse opvang gaan ook per 8 juni weer volledig open. 

  • Noodopvang: vanaf 8 juni is de noodopvang alleen nog beschikbaar voor kinderen van ouders die werken in de zorg en alleen voor de avond, nacht en in het weekend. Het gaat hier om de 24-uurs opvang en de aanvraag hiervoor gaat dus via de gemeenten. Deze regeling loopt tot 1 juli.

  • Buitenschoolse opvang: de BSO volgt het onderwijs en gaat ook per 8 juni weer open. Kinderen worden dan weer opgevangen op hun reguliere dagen.

  • De compensatieregeling: de compensatieregeling loopt door tot 8 juni. Dit betekent dat als u kinderopvangtoeslag ontvangt en deze de afgelopen periode heeft doorbetaald, u vergoed wordt voor de periode van 16 maart t/m 7 juni. Het streven is dat u deze in de maand juli op uw bankrekening krijgt. Lees hier alle vragen & antwoorden voor uitgebreide informatie.

  • Kinderen worden door premier Rutte uitgenodigd om mee te denken met de invulling van de 1,5 meter samenleving. U kunt hierover in gesprek gaan met uw kind(eren). Er zullen hier de komende periode zeker nog initiatieven voor worden ontwikkeld. Onze locaties houden u hiervan op de hoogte!

Klik hier voor meer informatie van het RIVM over Kinderen en COVID-19.

Share Button