Ondertussen bij de IKC’s

24 juni 2019

Bavinckschool wordt IKC Bavinck

5 jaar geleden ontvingen we de sleutel van ons nieuwe pand. We gingen verhuizen met 206 kinderen. Nu, na 5 jaar, vieren we feest met ruim 280 kinderen! Reden voor een feestje!
Al 5 jaar werken we intensief samen met opvang. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke kwam samen met onderwijs. Nu heet de peuteropvang De Dolfijnen, aansluitend bij de kleutergroepen Olifanten, Giraffen en Beren. Ook BSO De Bavinck werd gestart. Momenteel hebben we twee groepen, De Orka’s en De Pinguïns. Met 40 kinderen zitten we aan ons maximum. Nu, na 5 jaar, is de tijd rijp om officieel IKC te zijn. We hebben tijdens onze tweedaagse van november met elkaar gesproken en geschreven aan ons eerste IKC schoolplan. We hebben afspraken op papier gezet, gesproken over onze identiteit en over ons ondersteuningsprofiel. Afsluiten hebben we getekend. Ons nieuwe logo en motto is hier ontstaan.
25 juni gaat wethouder Silos dit onthullen. Daarna neemt Samba Salad, net als 5 jaar geleden, de regie voor een ochtend over… Dit wordt weer een geweldig, muzikaal spektakel! In de middag hebben we een sportief Groen en Gezond programma.

Artikel in De Vlaardinger
Artikel op Vlaardingen24.nl


NL Doet bij IKC Kethel 
Afgelopen maart heeft IKC Kethel weer een klus aangepakt tijdens de nationale NL Doet dagen. Deze keer hebben we een schaduwplek gerealiseerd boven de zandbak zodat onze leerlingen ook tijdens de warmste dagen lekker in de schaduw in de zandbak kunnen spelen.

In april hebben de leerlingen officieel de waterpomp van ‘Join the Pipe’ in gebruik genomen. Met het geld van de sponsorloop 2018 en de verkoop van bidons hebben wij de pomp kunnen aanschaffen. Niet alleen is het waterpunt voor ons schoolplein een aanwinst, met onze aanschaf is ook een waterpunt in een derde wereldland gefinancierd. Tevens stimuleren we onze leerling hiermee meer water te drinken. Met het gebruik van de bidons wordt er minder plastic verpakkingsmateriaal gebruikt wat weer ten goede komt aan het milieu.

  


IKC van Kampen
IKC Van Kampen zal met ingang van komend schooljaar een vaste samenwerking aangaan met de scoutinggroep Marnix van sint Aldegonde. Eén maal per week is de BSO op het scoutingterrein onder de deskundige begeleiding van de scoutingleiding en het BSO personeel. Op deze manier kunnen de kinderen ook in het naschools aanbod het motto ‘ontdek en onderzoek’ verder vormgeven. Dit jaar is een pilotjaar geweest en zowel kinderen, ouders als personeel zijn enthousiast dat het een vervolg krijgt.


De Ark heeft nieuwe buitenspeelruimte
Op woensdag 12 juni zou de nieuwe buitenspeelruimte van Integraal Kindcentrum de Ark feestelijk worden geopend. De Ondernemingsvereniging Holy heeft dit project samen met het Ondernemersfonds Vlaardingen gerealiseerd. De officiële opening door de voorzitter van het ondernemersfonds Dirk Jan van de Weerd en bestuurslid van de ondernemingsvereniging Cor Huis in ’t Veld viel letterlijk in het water en zal donderdag 27 juni om half 4 alsnog plaatsvinden.

  

Deze nieuwe buitenspeelruimte past perfect binnen onze gedachte dat buiten spelen en bewegen gezond en goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom zijn wij heel blij met dit initiatief.


Meiden van CBS De Groene Hoek zijn landskampioen
Het meidenvoetbalteam groep 8 is weer landskampioen! Wat zij in groep 6 al presteerden, hebben zij wéér voor elkaar, maar spannend was het wel. Na hun triomftocht langs de lokale en regiofinales, werden zij op de finaledag op 12 juni j.l. bij de KNVB in Zeist ook weer poulewinnaar en wonnen ze de kruisfinales. Maar helaas werd de finale afgelast vanwege de regen. In eerste instantie riep de KNVB iedereen tot winnaar uit, maar uiteindelijk zijn de meiden een dag later alsnog officieel tot landskampioen uitgeroepen op basis van punten. De schaal in onderweg, maar ze zijn toch alvast gehuldigd op school! Maar als de schaal er is, doen we het gewoon nog een keer goed over, want dat hebben ze wel verdiend met deze topprestatie!

Artikel op Maassluis.nu

  


Kindcentrum Prins Willem Alexander in brochure Rijksoverheid over Omgaan met armoede
De ministeries van SZW en OCW hebben een brochure ontwikkeld die scholen moet ondersteunen bij het signaleren van en omgaan met kinderarmoede op school.In deze brochure vertellen meerdere scholen over hun goede praktijk in het omgaan met armoede. In de brochure is een artikel opgenomen over de PWA. Je kunt hun verhaal lezen via onderstaande link.

Download hier de brochure “Omgaan met armoede op scholen – De keten doorbreken” van de Rijksoverheid.

 

 

Share Button