Ondertussen bij de IKC’s

NIEUWE HELE DAGOPVANG IKC DE SCHAKEL

Er heeft in heel korte tijd een duurzame renovatie plaatsgevonden bij IKC De Schakel en er staat nu een prachtig toekomstbestendig, energieneutraal en gezond gebouw.

Naast peuteropvang, onderwijs en buitenschoolse opvang zal er per 1 december ook hele dagopvang mogelijk zijn in dit gebouw. Daar kan nu al op ingeschreven worden via deze link! Wilt u meer informatie of een rondleiding, neemt u dan contact op met de manager Opvang Denise van Deursen – stuur een email.

JEUGDJOURNAAL BIJ IKC DE REGENBOOG

Afgelopen week is er een filmploeg van de NOS op onze locatie IKC De Regenboog Maassluis in groep 8 geweest om te filmen voor het NOS Jeugdjournaal. Er lag een brief in de brievenbus van Huseyin. Toen Hans Wijma, directeur van IKC De Regenboog, de brief van Huseyin las raakte het hem dat. Hij vond het zo moedig van hem en tegelijkertijd voelde hij zijn wanhoop en eenzaamheid. Huseyin is uitgenodigd op de school en heeft zijn verhaal verteld voor de klas.

https://jeugdjournaal.nl/uitzending/44843-avondjournaal.html

IKC VAN KAMPEN & SCOUTING

Scoutinggroep Marnix van St Aldegonde en IKC Van Kampen slaan de handen ineen. Voortaan zetten de scouts wekelijks de deuren van hun Groepshuis open en laten daarmee de kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) van de Van Kampenschool meedoen met het Scoutingspel. Ook zullen de circa 20 kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar eens per maand een programma aangeboden krijgen in hun eigen schoolgebouw.

VERBOUWING IKC HET SPECTRUM 

Het is zover! Er is gestart met het opknappen van de hele dagopvang. De opknapbeurt is een mooie aanleiding voor thema’s in het IKC. De kinderen mogen ‘meehelpen’ met verhuizen en spulletjes weggooien. Zo maken ze van de nood een deugd. Begin december zal alles afgerond zijn.

BABYMASSAGE BIJ KINDCENTRUM DE VILLA

Babymassage is een liefdevolle manier om je baby beter te leren kennen en te begrijpen. Het is goed voor de geestelijke en emotionele ontwikkeling van je baby. Liefdevol aanraken is van levensbelang voor je kindje. Babymassage is een eenvoudige massage, niet moeilijk om te leren en heerlijk om te ontvangen en te geven. Wil jij je kindje heerlijk laten ontspannen?  Kijk dan voor data en meer informatie op
https://kindcentrumdevilla.nl/babymassage-en-babyconsulent/

BUITENACTIVITEIT KINDCENTRUM PWA BESTAAT 1 JAAR

Op 1 oktober 2018 is Kindcentrum PWA gestart met een geweldig nieuw concept, De Buitenactiviteit. De Buitenactiviteit is voor peuters vanaf 3 jaar die onder begeleiding van twee enthousiaste pm-ers, Cecile Timmermans en Jolanda Scholte, naar buiten gaan en risicovol spelen en leren in de natuur. Onze binnenruimte is in een blokhut in de Heemtuin, waarin we een fantastische samenwerking hebben gevonden met Ton, Lianka en Jan- Willem. Zij onderhouden en beheren de tuin. Hoe mooi is het om les te krijgen van echte ecologen in alles wat groeit en bloeit. Leren hoe je veilig moet oversteken en de ruimte krijgt om je als kind te kunnen ontwikkelen.

Afgelopen week bestond de Buitenactiviteit dus 1 jaar en dat is gevierd.

“We kregen taart en hebben met elkaar gezongen voor Puk. Voor alle kinderen was er een cadeautje, kweek je eigen plant en een vergrootglas. We zijn ook verwend door de kinderen van de peutergroepen de Diamant en de Saffier met een gezellige plant voor op de tafel en een door de kinderen gemaakt schilderij. Lianka had ook nog een mooi cadeautje voor ons, een boekje over insecten. Hartstikke interessant! De hele week organiseren we leuke activiteiten voor de kinderen om ons 1 jarig bestaan te vieren. Zoals een echt vogelhuisje verven, met een schatkist op zoek naar schatten uit de natuur, die zijn er genoeg te vinden met de herfst voor de deur”

Share Button