Nieuwbouw IKC Maassluis kan van start!

spectrum-maassluisOp maandag 12 december 2016 hebben de gemeente Maassluis, UN1EK onderwijs en opvang en bouwbedrijf Pellikaan een overeenkomst getekend voor de nieuwbouw van een integraal kindcentrum (IKC) in Maassluis.

In het IKC in Sluispolder-West zullen ook kinderopvang en een sportzaal worden gerealiseerd. Het nieuwe gebouw zal naar verwachting eind 2017 klaar zijn. De leerlingen en het team van CBS Het Spectrum en de startgroep Spectrum Oost verhuizen naar deze nieuwe locatie. Het IKC biedt opvang en onderwijs in een doorgaande lijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar en zal een nieuwe naam krijgen.

De gemeenteraad van Maassluis heeft op 6 december 2016 unaniem een aanvullend krediet beschikbaar gesteld waarmee de bouw mogelijk werd. Hiermee komt na een periode van ruim 10 jaar de nieuwbouw voor basisschool Het Spectrum een stap dichterbij. De bouwovereenkomst werd namens de gemeente getekend door wethouder Arnold Keijzer. Directeur Roy Pellikaan van het gelijknamige bouwbedrijf en Eric Boerhout, voorzitter van het college van bestuur van UN1EK zaten namens de andere partijen aan tafel.

Share Button