IKC De Schakel gaat op SEEF

IKC de Schakel doet op donderdag 20 september mee met de nationale Schoolbrengdag in het kader van SCHOOL op SEEF. Ouders en leerlingen werden opgeroepen om lopend of op de fiets naar school te komen. Hiermee wil IKC De Schakel aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in de wijk en rondom het IKC. Daarnaast is wandelen en fietsen goed voor het milieu en nog gezond ook!

Wethouder Bart Bikkers van de gemeente Vlaardingen opende de SCHOOL op SEEF dag op het kleuterplein en begeleide de kleuters langs een verkeerscircuit. Alle kinderen van IKC De Schakel oefenen donderdag op het verkeerscircuit met een veilige deelname in het verkeer. De politie Vlaardingen zal in de loop van de dag ‘verkeerscontroles’ op het plein uitvoeren. De leerlingen van de groepen 7/8 oefenen de beheersproef voor het verkeersexamen.

De wereld is vol avontuur

“Om je veilig te bewegen in een wereld vol avontuur is het belangrijk dat je de verkeersregels kent en dat je je als wandelaar, fietser en later als scooter- en autobestuurder veilig in het verkeer kunt bewegen.” vertelt IKC directeur Hans de Ruiter. “Recent was het nog volop in het nieuws dat schoolkinderen te weinig fietsen en verkeerservaring opdoen. Samen met onze IKC raad (ouders en medewerkers van opvang en onderwijs) organiseren we tijdens de SCHOOL op SEEF dag activiteiten om onze leerlingen te laten oefenen in het verkeer. Zo kunnen zij de wereld vol avontuur veilig tegemoet kunnen treden. ” 

SCHOOL op SEEF

SCHOOL op SEEF is het programma van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Met diverse activiteiten worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid tot veilige weggebruikers onder het motto “kinderen hebben recht op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer”.

Foto: Cees Groen. Bekijk de fotoreportage op VlaardingsNieuws.nl

Share Button