De Bavinck gaat voor Groen en Gezond!

De Bavinckschool heeft begin dit jaar het vignet Gezonde School behaald. Dat wordt vandaag gevierd met een Groen & Gezond feestdag, samen met alle kinderen van de peuteropvang, basisschool en buitenschoolse opvang van De Bavinck. Wethouder Jacky Silos reikte het Gezonde School vignet vanmorgen officieel uit aan directeur Anita van Dam. Met het vignet laat De Bavinck zien dat zij actief bijdraagt aan een gezonde leefstijl van kinderen en medewerkers. 

Groen & Gezond feestdag

De Groen & Gezond feestdag werd daarna geopend met een warming-up door Ingrid Jansen. Ingrid is presentatrice, radio-dj en danseres én ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).  Alle kinderen gaan vandaag in en rond het gebouw aan de slag met verschillende workshops in het teken van gezonde voeding, natuur en milieu, duurzaamheid en sport en bewegen. Tussen de middag is er een gezonde lunch. De dag wordt afgesloten met een cooldown en alle kinderen ontvangen een goodiebag met gezonde producten. Stichting Vlaardingen in Beweging (VIB) en JOGG Vlaardingen zijn actief betrokken bij de organisatie van de Groen & Gezond feestdag.

Gezonde School vignet

Directeur Anita van Dam is trots op het Gezonde School vignet. “Werken aan gezondheid loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder uitval en een gezonde leefstijl. Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.
Bovendien heeft De Bavinck het themacertificaat Natuur en Milieu voor excursies in de natuur, het spelen en leren in de schooltuin en het werken in de klas met natuurgerichte onderzoeksvragen. Verder wordt het afval apart ingezameld en maken de kinderen met elkaar de omgeving van de school regelmatig schoon. Vanaf vandaag hangt op de gevel van onze school het vignet Gezonde School”. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Kijk voor meer informatie op www.gezondeschool.nl.

Share Button